EL MEME DE L'AIGUA

Aquesta és la resposta al Meme que em fa arribar el Capità Tarragona sobre l'aigua, el seu futur, seu destí i el seu consum. Seré molt sincer perquè ara estic en una etapa on esborro passats i escric possibles futurs. A la pregunta ... vostè ha dit que ... i el polígraf diu...

Creus que davant les decisions relatives a la cessió d'aigües a d'altres territoris, com ara la venda d'aigua dels aqüífers de Tarragona a Barcelona, s'haurien de fer consultes populars?
Les consultes populars, també conegudes com a utopies, no són mai vinculants. Es fan perquè hi ha una empresa, a la qual se li deuen favors anteriors, que coordinen l'estudi.
Creus que la ciutadania de Tarragona ha rebut informació suficient sobre com estalviar aigua i com contribuir a pal·liar la sequera?
No serveix el fet que et facin arribar un estalviador d'aigua a casa i no expliquin si aquest objecte serveix per a decorar o per fer-ne alguna cosa més. No serveix si el govern de torn i l'oposició de torn en fan politica. SI serveix si es rep informació però sempre la rebem gràcies a firmes comercials com Ariel. Per part de l'Ajuntament, Generalitat o Govern Espanyol, res de res.
Considera que s'ha fet una bona gestió de l'aigua i s'han adoptat mesures vàlides per pal·liar la sequera?
Gestió? Fa una setmana veia com alguns embassaments llençaven milers de metres cúbics per minuts mentre altres segueixen sota mínims. No en saben ni en sabran mai. On va a parar l'aigua que llençen els embassaments quan són a punt de reventar? Ens insulten amb polítiques absurdes.
S'haurien de demanar responsabilitats polítiques per les qüestions anteriors?
Si. I sobretot als qui han manat els darrers anys perquè el problema de l'aigua es pot solucionar amb poc temps i mai amb excusant-se, com fan alguns i han fet els altres, en temes que també són importants i que, quan ells volen passen per sobre els més quotidians (terrorisme, atur, habitatge...)
Mireu, els qui ens governen i mai llegiran aquests posts, són gent que beu sempre aigua envasada i mai pensa en els problemes de l'aigua que si tenim en ment la resta de mortals. Passó aquest post a gent que pot tenir una opinió real del tema.
Kenia (l'aigua és més cara que la Coca Cola i la que hi ha, d'aigua, és un pecat per al cos).
Xina (creixement econòmic = fam i sed per tres quartes parts del país).
Amèrica Llatina (tant gran com tant pobre en recursos que SI hi són com l'aigua però mai arriben al poble).

Per acabar, una reflexió: Som tant frívols que fem discursos polítics sobre temes bàsics com l'aigua que, sense saber-ho, seran el nostre futur. Utilitzar aquest tema com a arma política evidencia la classe de governants que alguns han escollit.

Comentaris

Anònim ha dit…
Unes respostes dures i sinceres, bones i reals. Cal certa contundencia, és bona si s'aplica amb sinceritat.
Oscar Ramírez ha dit…
Moltes gràcies pel comentari. M'agrada que compartiu opinions i no passa res si en divergiu.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA