DE L'AIGUA I LA JUSTÍCIA


De l'aigua:

Madrid se'n comença a riure de nosaltres a la cara. L'home del temps d'Antena 3 ha fet aquest migdia una dissertació sobre l'aigua que no té preu. Ignoro el nom d'aquest personatge perquè mai miro aquest canal però el cas és que fent zapping he topat amb l'insult que ens ha dedicat l'individu esmentat. Ha parlat de la pluja caiguda aquests darrers dies a Catalunya destacant que els pantans han incrementat el seu nivell acumulant 24 hectòmetres cúbics d'aigua. Acte seguit ha recordat, en un to sarcàstic, que el primer vaixell que ha arribat avui a Barcelona procedent de Tarragona duia únicament 0,02 hectòmetres i ha rematat la explicació demagògica recordant que aquest mes es transportaran via marítima fins la capital catalana i procedent de les nostres comarques únicament 1,7 hectòmetres cúbics. Vaja que amb la pluja que ens ha caigut, perquè ens queixem? Perquè som tan insolidaris els tarragonins? Si el primer vaixell que porta tant poca aigua ajudarà a tanta gent, què ens costa omplir-ne uns quants més?
Trist i lamentable que les televisions manipulin als ciutadans fins i tot en l'espai del temps. En feia molt, de temps, que no veiem una televisió tant al servei del govern superant fins i tot les quotes de la espanyola en temps del Paquito.

La justícia:

Amb les decisions de la justícia espanyola n'hi ha per llogar-hi cadires. La que ha pres l'Audiència Nacional en el cas de José Couso, càmera de Telecinco mort a Bagdad el 2003, és insultant i de Jutjat de Guàrdia. L'Audiència ha ordenat revocar el processament dels tres militars nord-americans que van disparar el seu tanc a la planta de l'hotel on hi havia els periodistes i entre ells Couso. Segons aquest òrgan judicial, no es pot demostrar la intencionalitat dels soldats de matar el càmera espanyol i l'altre càmera que treballava per l'agencia alemanya Reuters. Ara el cas ja no té imputats i per tant serà arxivat. Dit d'una altra manera, la justícia espanyola ha donat la esquena als familiars de les víctimes, també ciutadans espanyols, silenciant un crim premeditat i creant als afectats sentiments que ni vull imaginar. Ràbia, impotència i desesperació al veure aquesta traïció. La família Couso recorrerà la decisió de l'Audiència al Tribunal Supremo per evitar que el cas s'arxivi. Des d'aquí, el meu màxim suport tot esperant que guanyin aquesta dura batalla.

Comentaris

Anònim ha dit…
Em diuen Jaume i sóc de la Ràpita.

lo de l'aigua els costara molt car. A l'ebre no ens deixarem fotre ni una gota de més. I lo d'aquest xicot de telecinco és una pena pero la justícia és així.
Anònim ha dit…
ERALD TRIBUNE, TIMES, LIBERATION...

El món es fa ressò dels vaixells transportant aigua a Barcelona

El vaixells, a la premsa àrabLa imatge del vaixells transportant aigua cap a Barcelona ha tingut un ampli seguiment per part de la premsa internacional, tal com ha recollit TV3. D'aquesta manera, el Herald Tribune recull la notícia en pàgines interiors, i The Times li dedica la portada i una pàgina sencera amb fotografia. També diaris àrabs es fan ressò dels fets a partir de fotonotícies, mentre que el francès Liberation il·lustra les seves pàgines amb una gran fotografia. Finalment, la BBC, a través de la seva pàgina d'Internet, informa -vídeo inclòs- de l'esdeveniment.

En aquest sentit, el secretari de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miguel Ángel Fraile, va demanar que es detingui l'arribada dels vaixells amb aigua a Barcelona, com a mesura excepcional per a combatre la situació de sequera, per la imatge de "desprestigi" i "alarmisme" que projectarà sobre la capital catalana.

tenen vergonya????

CURIOS

Apa Noi
Anònim ha dit…
Baltasar recorda que tu mateix vas dir que si s'acaba la sequera no hi ha transvasament. Per tant o s'atura o dimiteix el dia que comencin les obres. Pantans al
29 % no es per sota del 20 % ho captas?????

Apa Noi

pd

Alejandro Martín, conocido como segundo violador del Eixample, salió de la cárcel el domingo pasado después de cumplir su pena. Ha estado 16 años en prisión. Los informes indican que no está rehabilitado y que existe un alto riesgo de que vuelva a cometer delitos. El caso ha suscitado la alarma de parte de la población, que no entiende que, si los poderes públicos creen que va a volver a delinquir, no se tomen medidas
Alejandro Martínez Singul cometió cinco violaciones y cinco agresiones sexuales entre 1989 y 1991 a menores de 9 a 17 años, e intentó cometer otras cuatro. Fue condenado por ello a 65 años de prisión, de los cuales ha cumplido 16, el máximo posible según el código penal de 1973, vigente cuando perpetró los delitos. Los tratamientos psicológicos que siguió en prisión no han funcionado, y la Junta de Tratamiento de la cárcel de Quatre Camins (Barcelona), en la que cumplió condena, señala que no está rehabilitado y que existe un elevado riesgo de reincidencia.

Apa Noi
Oscar Ramírez ha dit…
Benvingut Jaume. Jo sempre he dit que la gent de les Terres de l'Ebre:
1- Tenen tota la raó
2- Defensen allò que és seu
3- Faran esforços per evitar que prenguin l'aigua.
Però també crec que la resta d'habitants de les comarques de Tarragona hem de ser solidaris amb els ebrencs. Hem d'anar tots junts.

Apa Noi: Veus que bé! Sortim a la premsa internacional quan ens passen desgràcies i fets que nosaltres lamentem. Quan volen si que saben on cau al mapa la ciutat de Tarragona.
Sobre les declaracions del Conseller Baltsar, no faré massa consideracions. Más de lo mismo per part d'un senyor que ha perdut el nord fa mesos i que hauria d'estar cessat o haver dimitit.
La resposta a la teva pregunta és ben senzill: NO, no tenen vergonya.
Charlie ha dit…
de l'aigua: ja no entec res (i em sembla que el nostre govern tampoc s'enten a ell mateix)

de la justícia: Des del primer dia que es veia a venir que aquest cas estava condemnat al fracàs. Als Estats Units se segueix sense poder-los tossir, i sobretot després del "lleig" de lo d'Irak. Si en Zapatero fós en Pujol, ara diria -ara no toca.
Jaume Fibla ha dit…
Hola, soc en Jaume de la web "el xou de mr. jau" on has possat un comentari avui. Moltes gràcies, sempre anima quan algú comenta. Últimament he actualitzat més la versió castellana del meu bloc, o blog, que encara no sé exactament com n'hem de dir d'això... En fí, fins ben aviat! :p

Jau.
Cucafera ha dit…
be home be, ara resulta que Antena 3 es progovern. No me'n ric, que tinc un tall al llavi.
Passat per TV3 i veuras, si parlem d'aigua, pantans, transvasaments etc.
Oscar Ramírez ha dit…
Charlie, totalment d'acord amb tu. Estats Units = intocables. O més ben dit, mama por.

Mr.Jau, jo en dic blog però cadascú que li posi el nom que li sembli. Els teus videos del català per a madrilenyes són molt bons.

Cucafera. El tema TV3 clama al cel. Jo n'he parlat tantes vegades que ara ja ni en parlo. És una sumisió total. Em comencen a preocupar altres cadenes com A3 perquè ja se'ls comença a veure el plumall.

Moltes gràcies als tres.
com se t'acut veure Antena 3? :-)
Avui he estat a Amposta. Impresionant!
Oscar Ramírez ha dit…
jajaja, va ser en un moment de zapping. Mai ho faig, que consti.
Les manis com les d'avui demostren fins a quin punt pot estar unit un poble, un sentiment, una idea.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS