3,2,1... INFANTA ENDOLLADA

Dibuix de Tómas Müller
Ja se sap que la vida monàrquica és cara i la Infanta Elena ho estava passant molt malament d'ençà del seu divorci amb en Marichalar. Per això ara, en temps de crisi i les oficines de l'atur més plenes que el Corte Inglés el primer dia de rebaixes, la nena gran dels Reis d'Espanya ha aconseguit una nova feina. Fins ara feia de professora de primària en una escola de la seva propietat, una pràctica molt estesa al nostre país quan un acaba la carrera i decideix obrir el seu propi centre d'ensenyament.
Ara la Infanta Elena ha estat contractada per la Fundació Mapfre per a dirigir el Departament de Projectes Socials i Culturals. Disposarà d'un despatx a la seu de l'entitat i tindrà un contracte a mitja jornada pel qual cobrarà 200.000 euros l'any. Com podreu comprovar, el sou està una mica per sobre de la mitjana de les mitges jornades del nostre país. Res que ens pugui escandalitzar tractant-se d'una persona que ha patit molt en aquesta vida laboral. Per acabar d'estar a l'alçada de la nova feina, la Infanta s'ha comprat un pis nou al barri del Niño Jesús de Madrid, un raconet de 500 metres quadrats amb un preu que frega els 2 milions d'euros. Si fem els càlculs, pel que cobrarà i el que val la casa, la hipoteca la podrà assumir amb una certa normalitat com la resta de ciutadans del país. Un dels seus veïns serà el dibuixant i humorista Antonio Mingote tot i que no era necessari perquè ella sola ja fa riure i no li cal ajuda. El més curiós del cas és que l'altra dia, assabentada la premsa de tots aquests canvis, una càmera de Tele 5 va coincidir amb ella pel carrer i la reportera li va preguntar pel sou que cobraria per la mitja jornada. Ella, la Infanta, no va respondre. Va exercir de portaveu un dels seus guardaespatlles tot dient a la periodista: "¡Baja la cámara, esto no es Ana Obregón!".

Quina santa raó va tenir aquest cavaller protector de la Infanta. És clar que no ho és com l'Ana Obregón perquè, malgrat caigui malament i ningú la suporti, la Obregón s'ho curra per viure de les exclusives i alguna vegada a la seva vida va treballar. La crisi ens porta sorpreses, un president pinotxo i una família reial que marca distancies socials. 3,2,1 infanta endollada.

Comentaris

Anònim ha dit…
OSCAR

Elena i Cristina cobren sous propers als 200.000 euros a l'any

Si allò de Letizia Ortiz, la futurible reina d'Espanya, és una qüestió de nassos, allò de les infantes Elena i Cristina pede ser una qüestió de morro, de molt morro. Així pel morro i sempre segons la premsa, la infanta Elena cobré un sou proper als 200.000 euros anuals i tot per mitjana|mitja jornadita de res per posar el morro...perdón; el cazo....perdón; la cara i deixar-se veure de tant en tant com a directora de projectes socials i culturals de la Fundació Mapfre.

El passat dia 15 de setembre els reis d'Espanya assistien als actes del LXXV aniversari de la companyia d'assegurances MAPFRE. S'especula que la presència del monarca era la mostra d'agraïment i la factura a pagar per la Casa Reial a la "desinteressada" col·locació milionària en la nomina de MAPFRE de la infanta Elena.

Amb la infanta Cristina succeeix el mateix ja que el seu treball|feina en l'àrea social de "La Caixa" li reporta un milionari sou proper als 200.000 euros anuals.

La pregunta que tots ens fem és la següent: Han estat contractades les Infantes per la seva qualificació professional, o per ser filles del Rei?, i si ha estat per això últim utilitzessin aquestes empreses la influència i el poder de La Casa Real?

La pregunta aquesta al carrer, per ara el que es percep és que tot això fa olor a PELOTAZO ....

El pressupost assignat a la Casa del Rei per a 2008 ascendeix a 8,66 milions d'euros -un 4,5% més que l'any anterior-, mentre que la retribució anual per al president es fixa en 91.982 euros (3% de pujada). La diferència ascendeix a més de 8,5 milions a favor del Rei.

salut i republica
Anònim ha dit…
amm tans euros no he ficat el nom
Jobove - Reus ha dit…
han estat contratades per la seva qualificació profesional !!!!

jajajajajajajaja
jajajajajajajaja i
jajajajajajajaja

en quin país em de viure, la hostia !!!
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, crec que la resposta a la pregunta és ben senzilla. Mèrits 0, Endollisme Reial 100. Tenim el que tenim mal que ens pesi però cal recordar aquests fets sovint per no fer-los passar massa bons moments.
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, el nom l'hem dit però com són massa euros, el repetirem: CASA REAL DE ESPAÑA, el major "bragetazo" de la història.
Oscar Ramírez ha dit…
Té la Mà:

jajaja, si han estat ben contractades. La menys tonta a La Caixa i la de sota, amb ajudes mil, en un nivell superior.

per cert, Té la Mà, he penjat el link amb l'autor del dibuix-caricatura, per donar-te una idea per al teu blog, per un nou post sempre i quan sigui nou per a tu, cosa que dubto. Ja em diràs.
Anònim ha dit…
No és hora de començar a pensar en "jubilar" aquest règim plagat de dropos ancestrals, de bonvivants i d'hipòcrites? Amb el que cobren tota la família (directa i indirecta) al cap de l'any amb impostos del poble i les places que "ocupen" de teòrics trebaladors que ens podríem estalviar, es podria fer una OBRA SOCIAL im-mi-llo-ra-ble. Se'ns escapen el calés pel desaigüe. Necessitem una república, ja!

Albertus Magnus
Anònim ha dit…
sempre he pensat que durant el "terror" encare s'en havian escapat masses de la "guillotine".. Tinc raó perque tot aixo no passaria al segle XXI.
Es casan les infantes i l'España bada devant del televisor, fan una visita els reis i tota la gent al carrer VIVA ELS REIS ...
Soc republicana desde la cuna i els meus antepassats tambe de moltes generacions VISCA LA REPUBLICA.!!!no firmo aquest comentari perque ja saps qui soc...
Anònim ha dit…
OSCAR
LA SUMA LA FAS TU

La Infanta Elena acaba d'estrenar treball|feina. Actualment ocupa el lloc|parada de directora de projectes socials i culturals de la Fundació Mapfre, el que li reporta 200.000 euros a l'any. Perquè us feu una idea, el sou d'un espanyol mig és de 20.852 (encara que la gran majoria no arribi).
L'Infanta Cristina porta ja temps treballant en la Fundació La Caixa on també cobra 200.000 euros, igual com la seva germana. Coincidència? El cert és que, si ho comparem amb el sou del President del Govern, ZP sembla mileurista (amb perdó), ja que cobra 'únicament' 89.503 euros a l'any.

Els 8,6 milions d'euros que rep cada any la família real espanyola inclouen la quantitat que reben els prínceps d'Astúries i que estableix el Rei. El que és clar és que la princesa Letizia ha tingut un fort increment de sou respecte al salari que guanyava com a presentadora de televisió. La xifra exacta és un gran secret.

La família real de Gran Bretanya, la més acaudelada del món, rep cada any 56.3 milions d'euros. Amb aquests diners es mantenen els múltiples palaus i es cobreixen les despeses de viatges i protocol. Els 17.6 milions d'euros de l'hereu, Carlos, procedeixen del seu ducat de Cornualles

Els belgues paguen 6.5 milions d'euros cada any per mantenir la seva monarquia. El rei Alberto II i la reina Paola reben 7.4 milions d'euros anualment, mentre que la reina Fabiola - qui a la mort del seu marit va deixar de regnar però continua conservant el títol de reina - rep 1.3 milions d'euros. L'hereu al tron, Felipe, té una assignació de 660.000 euros i els prínceps Astrid i Lorenzo reben 228.000 euros anuals.

S'estima que són 3.2 milions d'euros els que rep cada any la reina Beatriz d'Holanda. L'hereu, Guillermo Alejandro rep més d'un milió d'euros, que s'afegeix al milió addicional concedit a la seva esposa, l'argentina Màxima Zorreguieta.

La reina Margarita de Dinamarca, el seu espòs, el príncep Enrique i la seva germana Benedicta reben 6.7 milions d'euros a l'any. L'hereu Federico, que va contreure matrimoni amb l'australiana Mary Donaldson, té una assignació mensual de 137.000 euros.

La monarquia sueca ha de mantenir els seus palaus, viatjar i cobrir totes les despeses de protocol amb 17.18 milions d'euros a l'any. El rei Carlos Gustavo té una assignació de 8.6 milions d'euros. La casa reial no ha revelat el que percep l'hereva del tro , Victòria

El rei Harald i la reina Sonia de Noruega reben una mica més d'un milió d'euros, una quantitat modesta quan és comparada amb altres cases reials. L'hereu al tro Haakon i la seva esposa Mette-Maritt compten amb una assignació de 486.000 euros per a les seves despeses privades, a més d'1 milió d'euros amb què paguen el personal que els atén.

Al marge de les petites dimensions del ducat, l'assignació de la casa reial de Luxemburg no té res a envejar a la resta dels monarques europeus. El gran duc Enrique i la seva esposa cubana María Teresa reben 1.1 milions d'euros a l'any.

Mònaco és un dels estats més diminuts del món, però compta amb la casa reial amb més glamour, que rep 29 milions d'euros a l'any. El príncep Rainiero i els seus fills reben cada any 7 milions d'euros per a les seves despeses personals.

Liechtenstein és un altre estat diminut però orgullós de la seva monarquia, que al contrari de la resta de la reialesa europea no rep res de l'estat. Els seus ingressos procedeixen de les fundacions que posseeixen.
Oscar Ramírez ha dit…
Albertus, jo fa anys que els hauria jubilat. De totes maneres, si tinguèssim una República també hauriem de pagar sous al president, consellers i endollats del govern de torn.
Jo optaria millor per una Repúbllica bananera de campi qui pugui.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, és que els reis encara aixequen passions a les espanyes profundes. Mentre aquestes existeixin i els cridin "viva los reyes" i altres frases, existiran aquesta colla reial.

Per cert, ja sé qui ets, jejejeje.
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, he fet la suma mentalment però ha arribat a un punt en que la indignació m'ha fet perdre i emprenyar. Imagines què es podria fer amb tots aquests regals econòmics per ajudar les persones necessitades o per altres temes. Gràcies per aquesta amplia informació.
Anònim ha dit…
APA NOI - http://apanoi.blogspot.com/
no se ve com funcionara
salut
bajoqueta ha dit…
Jo també vull una feina així i que me paguen ni que sigue la meitat :)
Oscar Ramírez ha dit…
Bajoqueta, tu i jo i la resta de mortals, jajajaja. No fer res i cobrar molt per a viure encara millor que un rei, que ja és dir. Bé, baixem al regne dels mortals, a seguir treballant per unes quantes monedes i bitllets que ens permetin pagar les despeses.
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, aquesta és una de les millors notíces que em podies donar a mi i a la resta de la comunitat blogaire. Jo sempre he animat a les persones que entren a opinar als blogs que se'n facin un.
Ja saps que ara el principal és escriure quan vulguis i del que vulguis, sense presions ni obligacions.
Demà et faré un post especial com et mereixes. De moment ja et tinc linkat. Anims!
Charlie ha dit…
A mi m'agradaria saber quins favors obté La Caixa. Perquè no oblidem que a part de l'endoll i sou de la Cristina, hi ha el Bribón.
zel ha dit…
Jo, és que vaig néixer per ser reina, però després no vaig aprendre a seure i caminar i saludar com tocava i em van destronar, mireu si me'n fa de ràbia, quan aquests diners, eren meus i ben meus!

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
A pastar fang!

Per tu petons, Òscar!
Oscar Ramírez ha dit…
Charlie, La Caixa és la mestressa de tot el país i part de l'estranger. És a tot arreu i fins i tot a la Casa Reial. L'entramat empresarial, diga-li holding si vols, que té La Caixa dóna per a molt i segur que hi ha vincles en comú. Salut!
Oscar Ramírez ha dit…
Zel, amb permís de la Mar, ets la Reina d'aquest blog. I sort que has matisat perquè em pensava que m'enviaves a pastar fang fins i tot a mi. Que no passa res, eh! que jo de pastar fang ja en sé però no en tenia massa ganes. Un petonas!
Anònim ha dit…
resumin

200000 euros , o 33.600.000 de pesetassssssssssssss per el morro

La pregunta que tots ens fem és la següent: Han estat contractades les Infantes per la seva qualificació professional, o per ser filles del Rei?, i si ha estat per això últim utilitzessin aquestes empreses la influència i el poder de La Casa Real?

http://www.youtube.com/watch?v=MPj9vZTWfkc


foteu-li volum
i valleu
Albert ha dit…
la pregunta i tal com ha apuntat algú, que reben a canvi la caixa i ara maprhe ?¿?.
Sent republicà com sóc , estar clara que l'abolució d'un sistema tant arcaic, masclista,clasista i elitista, hauria de ser un fet, que és plantejes ja, la classe politica, perque per ùnic que serveix la monarquia , és per enllustrar les revistes del cor....
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, molt bona elecció musical. Gran pel.licula i gran cançó.
Oscar Ramírez ha dit…
Albert, jo torno a dir que crec que aquestes grans macro-empreses reben molts favors a canvi d'aquestes petites prestacions a la Casa Reial. Queda ben clar.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS