6.800 I PUJANT


El caos s'apodera dels jutjats de Tarragona on els secretaris judicials han fet public el seu malestar i han denunciat la situació laboral que han d'afrontar a diari. Actualment hi ha 6.800 sentencies en tramit, pendents del judici corresponent o de la seva execució. La trentena de treballadors afectats veuen com any rere any augmenta el nombre de casos que s'hauran de resoldre i se'n resolen molts menys dels que entren. Dit d'una altra manera, cada any hi ha més papers pendents, més caos.

Si les sentencies no estan executades la gent que ha d'entrar a presó no hi entra quan toca, els qui han de cobrar una assegurança no la cobren i els advocats tarden mesos a cobrar els seus serveis. La situació és tan difícil que els afectats, els secretaris judicials, han arribat a afirmar que a Tarragona podria passar el mateix que va passar als jutjats de Sevilla amb el cas de la Mari Luz.

El proper dimarts el col·lectiu de treballadors dels jutjats de Tarragona faran jornada de vaga. No sé si els servirà de massa però en tot cas la protesta farà arribar la realitat d'aquestes persones a gran part de la societat i també als polítics. Solucionar el problema no és complicat però requereix un esforç econòmic del govern que hauria d'incrementar la plantilla dels jutjats i algunes de les dependències judicials per començar a reduir tota la documentació acumulada. Ara igual ens diuen que no tenen els diners però ja els recordarem que, pel que ells volen, si que n'hi ha. Un jutjat no és com un banc, és molt més important a nivell social. Esperem que els de Madrid ho entenguin.

Comentaris

Anònim ha dit…
Jo en puc donar fé. Fa 7 anys que vaig patir un aparatós accident de trànsit per culpa d'un conductor que anava ple d'alcohol fins les orelles i encara no han senyalat data pel judici. Com va dir aquell alcalde, la justícia es un cachondeo.
Anònim ha dit…
Enhorabona, en aquests moments el teu és un dels 25 blogs més actius del Camp de Tarragona.
Oscar Ramírez ha dit…
Paco, gràcies per explicar la teva experiència que, suposo i vull pensar, és una de moltes tantes, una d'aquestes 6.800 que comentem al post. No sé si la justicia és un "cachondeo" o no. El que si sé és que és molt i molt lenta i que calen solucions JA!
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, moltes gràcies per la noticia. Està bé això de saber quina activitat blocaire hi ha.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS