SENTIT I SENSIBILITAT


El moviment es demostra caminant. He escoltat aquesta frase, en castellà, centenars de vegades. Ara ve al cas, per il·lustrar aquest post on vull recordar que hi ha crisi i que, més que mai, cal que l'administració estigui al costat del ciutadà. La sensibilitat dels polítics es demostra, per exemple, alleugerint la carrega fiscal dels habitants del municipi que gestionen (alguns es pensen que governen) quan s'acaba l'any i cal revisar els impostos i taxes pel següent exercici. Aquí es distingeixen dues classes de gestors, els bons i els pèssims. Els bons són aquells pocs que poden ser capaços de mirar-se els números de dalt a baix per aconseguir congelar els impostos o rebaixar-los buscant formules per equilibrar la balança i evitar deixar d'ingressar aquella part de diners que han decidit no cobrar al poble.
Els pèssims, aquests van en augment i ja eren masses, són tots aquells que augmenten els impostos al nivell de l'IPC tot explicant, sense arguments reals i creïbles, que no hi ha més remei i que malgrat l'augment, la seva ciutat (se la fan seva), segueix sent de les que menys apuja les taxes. Evidentment, això no s'ho creu ningú i menys el qui preconitza aquesta gran mentida.
Aquests governants que no saben gestionar prefereixen tirar endavant obres faraòniques que podrien aturar-se per a destinar els diners a altres causes. També són aquells que a principi de mandat es van pujar el sou de manera vergonyosa i ara culpen altres organismes per no haver marcat un sou concret per ajuntament, depenent dels habitants del municipi, deixant la decisió de la nòmina en mans de l'equip de govern. Posats en un sac o a l'altre, no és mala idea que mirem què pensen fer alguns dels principals ajuntaments del nostre entorn. Aplaudim al de Reus perquè ha decidit congelar els principals impostos com l'IBI tot i que augmentarà la majoria de taxes un 4,2 per cent. Salou, Cambrils i Tarragona incrementaran els seus impostos més del quatre per cent amb l'agreujant que a Tarragona han decidit fer pagar un 27 per cent més als ciutadans que els prengui el cotxe la grua. S'ha de tenir cara i molt dura per intentar engreixar les arques d'aquesta manera que ens recorda el moment en que l'Ajuntament de Cambrils va preveure als pressupostos d'enguany que la partida d'ingressos corresponent a multes i sancions es triplicaria aquest 2008. Cambrils va passar a ser la ciutat de la multa i Tarragona serà la ciutat de la grua. Per cert, sabíeu que un ciutadà reusenc paga cada any 45 euros per la taxa d'escombraries mentre un tarragoní en paga 62 i, atenció, un salouenc o un cambrilenc han de pagar-ne 150? Vergonyós!
A aquests ajuntaments els recomano la pel·lícula Sentit i Sensibilitat. Sentit comú perquè no en tenen i sensibilitat perquè no la coneixen. Tot passa factura... temps al temps.

Comentaris

Apa Noi ha dit…
En plena crisis, introduce en su nuevo «A-8 Limusina» un escritorio de madera a medida, un reposapiés y TV de última generación
Disminuir Y AUMENTAR el tamaño del techo

JESULINES¡

SALUT
Apa Noi ha dit…
El president del Parlament, Ernest Benach, ERC, que ha estrenat un vehicle oficial valorat en 110.000 euros, ha invertit 20.000 euros extra en remodelar-ne l'interior,
Anònim ha dit…
Pel que sempre escrius sobre Cambrils, hi ha un govern amb molta cara dura. M'agrada que fotis canya per què ho fas amb noms i cognoms, sense amagar-te.

Peter (no funciona el sistema URL i no em deix publicar amb el meu nom).
Anònim ha dit…
Com a cambrilenc sento repulsa per aquest govern prepotent i ple de xupons que han colocat la seva gent per manar tota la casa gran. Jo els desterraria a tots a 500 kilometres durant 100 anys.
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, et responc els dos comentaris. A mi aquestes notícies ja no em fan ni fred ni calor. Són tan habituals que aprens a conviure amb aquestes barbaritats. Què vols que et digui? N'hi ha per enviar-los a tots a pastar fang!
El ple de Cambrils de l'altra dia, el dels impostos, em va semblar una falta de respecte cap als ciutadans que fa anys que no veia. Quan hi ha crisi i temps dolents, el gestor o governent de torn té l'oportunitat d'estar al costat dels seus o estar-hi d'esquenes. Quan un s'ha augmentat el sou de 48.000 a 60.000 euros l'any i ha regalat al seus una nòmina que ha passat dels 36.000 als 48.000, el que ha de fer és amagar-se perquè a mi em faria vergonya cobrar aquesta barbaritat veient que com està el percal. Si les esquerres són tant socials com diuen, que es baixin els sous, jajajaja, quina utopia parlant de gent que l'únic que tenen d'esquerra és la mà amb la que cobren els diners a final de mes.
Oscar Ramírez ha dit…
Peter, fa un parell de dies que el Blogger fa el ruc. Malgrat tot, gràcies per deixar el teu comentari. Si, pel que sempre escric, hi ha un govern amb el qual no puc compartir res. I l'oposició ha baixat una mica la bona marxa que portava però, si em permets i com últimament m'he trobat gent que m'ha culpat a mi sobre aquest fet, el diré que són deu regidors i que poden arribar a ser allò que eren fins fa uns mesos, un drac que llença el seu alè al clatell del govern i li recorda que s'ha de llaurar fi. Ara que tinc més temps, em tornaré a posar mans a la feina en aquest tema.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, jo no els desterraria fora vila (com diuen aquí en format poble de Bienvenido Mister Marshall). Jo crec que quan pleguin o els facin fora s'han de quedar a viure i conviure al seu municipi. La gent ja els jutjarà. No hi ha res millor que escoltar les veritats dels qui tenen memòria i no obliden.
Anònim ha dit…
Au va apa noi, que ets un boques i un xaquetero. Abans passaves informació als socialistes, ara als convergents i mira que demà no ho facis al PP. Tu sempre cap on et puguis escalfar la panxa sense treballar. T'hauria de fer vergonya apuntar-te per senador del Ballesteros. Aissss si s'entera l'Aregiu!!!
Anònim ha dit…
tu que sabs si el Oscar fa o no fa...deus tindre un carrec de confiança a l'ajuntament de Cambrils. Pena Pena hem fas tens por de perdre el teu sou? pero pensa que aixo no dura. Tota aquesta colla de regidors del govern de Cambrils hem fa vomitar. Conec uns quants de fa molts añys no eran tan flamencs. ERC de Cambrils me ha fet cambiar d'opinio, PSC que de socialistes no tenen res al contrari han putejat el personal. Aixi que Oscar llenya llenya!!!
Christine
Oscar Ramírez ha dit…
Christine, moltes gràcies pel missatge i el suport però l'anònim anterior dirigia la seva queixa al blocaire que es diu APA NOI. De totes maneres, mil gràcies per defensar-me guapissima! un petonàs!
Oscar Ramírez ha dit…
Ah, per cert, Christine, respecto el contingut del teu missatge al cent per cent. jejejeje.
Apa Noi ha dit…
esplicans algunes xafarderies, pase per el meu blog, tindras recors i alegrias
salut

pd igual que no par-lo amb les parets, tampos amb anonims,
igual soc de la CIA
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, ja em diràs quines xafarderies vols que expliqui. Per mi, cap problema. Ara passo pel teu blog.
zel ha dit…
Ja saps, i no cal que et recordi el meu principi, el temps posa tothom al seu lloc, tenim una colla de titelles manant que déu n'hi do, i cau i net, haurien d'anar tots a gal.leres...ai que ja no n'hi ha...
Oscar Ramírez ha dit…
Zel, aquest és un gran principi. De gal.leres no n'hi ha però els podem enviar a picar pedra una temporada o fins i tot a pastar fang.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS