ESCOLA OFICIAL DE L'ABSURD


Hi ha coses que no tenen raonament ni explicació. El cas de l'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona (EOI) és un clar exemple. Fa anys que li busquen una nova ubicació i finançament. Primer hi havia problemes perquè l'Ajuntament de Tarragona oferia uns terrenys que no agradaven a la Generalitat. Posteriorment es va decidir que l'edifici de la Chartreuse era el lloc ideal però llavors els col·lectius artístics tarragonins van reclamar una part de l'espai de l'immoble i faltaven metres per l'EOI. Quan es va pactar amb els col·lectius la Generalitat va canviar de color polític i l'entrada del tripartit i el fet que Tarragona encara fos governada per CiU va refredar les negociacions. I ara, moment en que tot ho governa el tripartit (de moment i esperem que per poc temps) la Generalitat diu a l'Ajuntament que ha de pagar totes les obres, uns 5,5 milions d'euros. Si el consistori els paga l'Escola Oficial d'Idiomes estarà enllestida abans del 2012 i si no pot ja parlaríem de després del 2012. Tot plegat sembla surrealista, com una conversa de muts enmig d'uan discoteca. "Los unos por los otros..." com dirien en castellà o, com diu una dita bosniana que cito sovint: la casa es crema i la iaia fa mitja. Senyors del PSC, tarragonins i barcelonins, fil a l'agulla i una mica de seriositat !.

De regal, tres comentaris curts que també poden tenir la vostra replica.

- M'ha estranyat que s'hagin trobat calaveres als soterranis del Congrés dels Diputats. Sabia que n'hi havia uns quants però els feia a dalt, al hemicicle. (llegir més)

- Es commemoren els 25 anys de la mort de l'escriptor Julio Cortazar i, curiosament, la vídua i un periodista han trobat una calaixera plena de documents inèdits que ara vendran en format de llibre. Casualitats, oi? (llegir més)

- L'Alcalde de Cambrils va dir ahir en una conferencia sobre l'estat de la ciutat que la remodelació d'alguns barris caldrà esperar per culpa de la crisi. Que sigui sincer i digui que no hi ha un duro a la caixa i, de pas, que expliqui on van a parar els diners del pressupost. (llegir més)

Comentaris

Apa Noi ha dit…
l'Escola Oficial d'Idiomes

TEMS ERA TEMS

maig 20, 2007
L'EOI, Tarragona, Maragall i la campanya electoral

Ja era hora que des de la conselleria d'Educació de la Generalitat, s'hagin decidit a venir a Tarragona i s'hagin recordat que encara existeix l'antiga fàbrica de la Chartreuse. Un dels edificis emblemàtics de Tarragona i que està tancat des de fa no sé quants anys.
La gestió li correspon a la Generalitat, i durant anys s'ha intentat donar-li diferents usos, però no hi havia manera de dir el què i perquè.
Ara, naturalment, a plena campanya electoral, el conseller d'Educació, Ernest Maragall - el de la tercera hora - ha vingut a Tarragona i ha pregonat a bombo i plateret que per a l'any 2010 Tarragona tindrà ubicada l'Escola Oficial d'idiomes (EOI) a la Chartreuse. Ja era hora!, llàstima que es veu massa el llautó anunciant aquest projecte, just arribats al zènit de la campanya electoral per a les municipals.


TEMS ERA TEMS
Tarragona 09/11/2006
El PSC proposa que l'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona s'ubiqui a "les cases dels mestres"
El candidat a l'alcaldia de Tarragona pel PSC, Josep Fèlix Ballesteros, ha proposat fer el nou edifici de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Tarragona a les conegudes com "les cases dels mestres", a l'avinguda Lluís Companys, perquè considera que és un lloc "cèntric i ajudarà a dignificar la zona". El PSC s'ha mostrat molt crític amb la Generalitat i l'Ajuntament de Tarragona, perquè no tenen "cap interès" a tirar endavant el projecte després de catorze anys de conflicte sobre un possible emplaçament.

La proposta socialista per ubicar-hi l'EOI és a la zona coneguda com "les cases dels mestres", a la cantonada de les avingudes Lluís Companys i República Argentina. El projecte del PSC preveu enderrocar les actuals vivendes públiques i tornar-hi a construir. Aquests terrenys pertanyen al Ministeri de Defensa, però actualment estan cedits a l'Ajuntament de Tarragona.

D'aquesta manera, el PSC rebutja la darrera opció que es va proposar des de l'Ajuntament i que consistia a comprar l'actual immoble situat a la rambla Nova, en ple centre de la ciutat. Segons Ballesteros, en aquest edifici "hi manca espai i no té les mesures de seguretat adequades", i el considera "provisional". Entre els altres emplaçaments que s'han estudiat en els darrers anys hi ha l'antiga fàbrica de la Chartreuse i el nou campus de Sescelades de la URV.

L'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona té 2.300 alumnes. Josep Fèlix Ballesteros ha recordat que, per problemes d'espai, l'escola no imparteix classes d'italià, i ha destacat la importància d'aquest tipus d'ensenyament per al sector turístic i industrial de la zona.

TEMS ERA TEMS
DE ELECCIONS
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, molt bones aportacions i bona recerca. Això que ens publiques encara reforça més aquest post i, de pas, l'absurditat d'aquest cas que no s'acaba d'entendre. Gràcies.
Apa Noi ha dit…
oscar si ets manetes, mira el blog meu
Apa Noi ha dit…
sap on puc trovar guans de seda fina , i que pugui tenir tacte als dits per treballar i no tenir fret, damunt del gunats tinc que ficarme el tipics guant de latecs,
es per una feina de molta sensibilitat
Gracias
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, no sóc manetes però entraré amb molta cura el teu blog.

Guants de seda? vull pensar que en una botiga estil Casa Guasch (portalet) o la que hi ha baixant el carrer Sant Francesc a mà esquerra, just davant del Schleker. Mal que mal, prova a la farmacia

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS