L'ARIEL TRIOMFA I L'ALCALDE FA EL RIDÍCUL


He de felicitar a l'actual junta de la Societat El Círcol de Reus, entitat emblemàtica d'aquesta ciutat, per la valentia que ha tingut al convidar com a conferenciant a l'Ariel Santamaria, el regidor de la CORI. Tenint em compte que Reus té la fama de ciutat conservadora i que el Círcol fila molt prim quan es tracta de triar als seus convidats, l'aposta per Ariel era molt arriscada i ha tingut les seves conseqüències que són part essencial d'aquest post.

D'entrada he de dir que no voto a Reus però en cas que hi votés ho hagués fet per la CORI. Crec que cal una nota discordant a cada ajuntament i que aquesta només la poden aportar els partits independents deixant a banda les formes i excentricitats. La democràcia té aquestes coses i a les eleccions municipals del 2007 la CORI va aconseguir 1.831 vots, molts més que Ciutadans i que la Plataforma Reusenca Independent- FIC que són partits amb més pressupost i mitjans però incapaços de sorprendre amb nous projectes.

El triomf de l'Ariel ha estat, des del primer moment, una estacada per l'actual alcalde de Reus que veu en l'Ariel un enemic amb qui manté una lluita més personal que no pas política. Lluís Miquel Pérez hauria de ser el primer en admetre la victòria de la CORI, el primer en intentar buscar un equilibri pel bon rotllo, el primer en riure més sovint (no riure-se'n de la Cori ni de l'Ariel) i viure més tranquil. L'Ariel, de moment, és a l'oposició i no al govern estable fet, com a altres municipis, amb els vots dels guanyadors de les eleccions (PSC) i les restes dels perdedors (ERC i IC-V).

Ahir dimecres, coincidint amb la presencia de l'Ariel al Círcol, l'alcalde de Reus es va donar de baixa del Círcol com a soci. Segur que va pensar que amb aquesta decisió l'Ariel no faria la conferencia i ell seguiria sent soci. La truita se li ha girat perquè l'Ariel va parlar sobre el juantxisme en una sala d'actes plena (mireu la foto) i Lluís Miquel Pérez ja no pot entrar al Círcol. La democràcia que alguns no entenen ni respecten té aquestes coses. Un 10 per la junta del Círcol i un 10 per l'Ariel a qui, per cert i per problemes d'agenda, no vaig anar a veure. Malgrat tot, avui ja he vist els vídeos de la conferencia i m'han agradat força. La gent de Reus està canviant.

Comentaris

mossèn ha dit…
no entenc aquesta mania de l'alcalde contra l'ariel ... salut
El Pérez perd bastant els papers amb l'Ariel, el fot nerviós a més no poder. Això de dnoar-se de baixa del Círcol és bastant patètic...
Anònim ha dit…
La politica actual es patetica (la que es creu seriosa, vull dir).
Amb els condicionants contaminadors... pot ser serios un politic?.
(els cc cc serien els "factors externs" que fustrarien la bona voluntat suposada en qui tria una professio tan important vers els demes, i que potser podrien arribar a espatllar la felicitat - que no dic que sigui el cas del post- pero fa pensar).
Oscar Ramírez ha dit…
De fet, Mossèn, no l'enten ningu. No s'hi escarrassi massa.
Oscar Ramírez ha dit…
L'Illa, completament d'acord. Una pèrdua de paper fora de to i del tot incomprensible.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim. No acabo d'entendre el teu comentari, sincerament. Qui són els condicionants contaminadors en aquest cas? Si definim aquest terme amb més matisos potser podré respondre millor.
En tot cas, aquest post no espatlla cap felicitat ni perjudica a ningu, parla d'una reacció infantil per part d'un polític que en teoria és veterà i d'una conferencia d'un regidor electe escollit pel poble (agradi o no agradi).
Anònim ha dit…
Uiii!... no, Oscar, no em vaig explicar be ahir a la nit:
1 - Es una reflexio que potser no te gaire a veure amb el post.
2 - Sobretot, el que vaig dir al final del comentari,era referit al cas que expliques al post, no sobre aquest en si.
Entenc perfectament el que em dius.
Perdona per l´error.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, jajaja no passa res. Ara ho entenc fins i tot jo. Són coses que passen, no et preocupis en absolut. Salutacions!

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS