DIGITALS: ENS FALTARAN DITS PER CONTAR-LOS


Ara que ha arribat el temps dels rovellons, un dels meus plaers és agafar-los de bon matí i fer una paradeta sobre les deu per menjar-me un entrepà de pops fets a casa, us vull parlar dels diaris digitals. Us preguntareu quina relació tenen els fruits del bosc amb els fruits de la xarxa. Si mirem l'increment de diaris digitals apareguts els darrers mesos, sembla que creixin com els rovellons, de la nit al dia i en grups. De digitals, com de rovellons, n'hi ha de molts sans i altres que ja neixen enverinats i poden ser mortals per als qui els tastin. Crec bastant en les imparcialitats i tot i que n'hi ha que l'apliquen amb proximitat, altres no saben ni què és. No crec gens en els colors polítics aplicats al periodisme però és ben cert que, mentre alguns digitals diversifiquen molt l'arc cromàtic, altres es queden únicament amb un sol color. M'agrada la qualitat i el criteri i en molts casos la qualitat és pobre i el criteri el marca la maquinaria del partit o el delegat de torn.
Sempre m'ha agradat la ràdio perquè és un mitjà immediat, quan passen les coses les pots explicar en directe o als pocs segons. Els digitals s'hi apropen molt. Quan hi ha un succés són els únics que poden ser més ràpids que la televisió i que les edicions en paper. Una altra cosa és com ens venguin o ens expliquin les notícies.
Explico tot això perquè ja fa un parell d'anys que em vaig acostumar a no comprar els diaris de paper i vaig passar a nodrir-me per la via online. Cada dia faig el mateix recorregut. Primer faig una ullada els principals mitjans estatals en edició internat , després passo a l'actualitat local llegint els mitjans més rigorosos sota el meu parer i, per acabar, miro aquells que ja sé de quin pal van.
Per tant, el meu recorregut és aquest: (fase 1) El País, El Mundo, La Vanguardia, El Periodico de Catalunya, (fase 2) Tot Tarragona, Revista Cambrils, El Punt i (fase 3) Diari de Tarragona, Avui i alguns dels altres mitjans digitals. Els de la fase 2 els reviso tres cops al dia.
Ara la feina s'incrementarà perquè al Tot Tarragona, Delcamp.cat, Tarragona21, Reus Digital i Revista Cambrils hi haurem de sumar tres nous digitals que tenen previst obrir ben aviat. El primer es presentarà el proper 17 de setmbre,és dirà Notícies TGN i l'editarà la Xarxa Sanitària de Santa Tecla (aviat direm xarxa política) i podeu veure les proves de la futura capçalera (lletja, molt lletja) al final d'aquest post. Els altres dos seran dos digitals de caire molt ciutadà i que, si tot va com m'han dit, tindran força incidència i es complementaran amb els mitjans ja existents. Un d'ells tindrà a més la seva edició en paper.
El temps dirà però al final, amb tanta oferta online, les coses es posaran al seu lloc i quedaran a Internet els qui han de quedar. De pas, posats a fer comentaris sobre edicions digitals, vull agrair a la gent d'El Punt que tinguin una edició online ordenada i que no té res a veure amb l'edició en paper (com un trencaclosques on sempre hi falten peces). El Diari de Tarragona online segueix en la seva línia i la pàgina tarda molt en obrir-se. De fet, entre que es comença a obrir i s'obre del tot, ja han canviat de director dues vegades. Acabo tal i com començava: al final, ens faltaran dits per contar els digitals.



Comentaris

Raimon ha dit…
Jo tb em miro els digitals de casa. El TT i el Punt són els més bons.
Anònim ha dit…
El Diario de TGN es de fachas y del Opus Dei. ¿Que queréis encontrar en ese panfleto? Mucha porqueria que de eso si saben.
Oscar Ramírez ha dit…
Raimon, Anònim, gràcies per les vostres aportacions.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS