AL 2016, SI TARRAGONA GUANYA, ANEM TOTS AL METGE

Les noticies sobre les inversions que realitzen els ajuntaments catalans en l'apartat cultural i que situen la ciutat de Tarragona a la cua, fan fredor i espanten. El consistori tarragoní destina anualment i de mitjana poc més de 12 euros per habitant mentre a Lleida i Girona la xifra es triplica i quadruplica. Amb un Metropol encantador però molt petit, un Camp de Mart útil només quan fa bon temps, un Teatre Tarragona inacabat i el Magatzem, de gestió privada i poques subvencions municipals, tenim clar que la candidatura per aconseguir que Tarragona sigui la capital cultural europea l'any 2016 és un riota per a tots els qui estimem la ciutat i una utopia.

Per si les coses no estaven prou malament, els responsables del Tarragona Cultura Contemporània - TCC, han decidit plegar veles després de 15 anys de programació estable i de qualitat. Els responsables de l'empresa Anima't, la responsable del TCC ho tenen ben clar i així ho han anunciat en un comunicat on diuen que "el canvi de govern a l'Ajuntament va comportar per a l'associació l'endarreriment en el pagament del conveni. S'han patit polítiques contradictòries». La regidora anterior va retallar 18.000 euros l'import concedit a l'entitat i va fer l'encàrrec que no programéssim més cinema quan ja estava mitja temporada contractada. La regidora actual, Carme Crespo, ens ha fet l'encàrrec de recuperar la programació de cinema en versió original i de disminuir la programació musical. Hi ha regidores que pensen que som una empresa i d'altres que creuen que una programació internacional es gestiona fent picar els dits d'un càrrec de representació pública".

Malament pinta la cosa i d'aquí ve el titular d'aquest post, un pel porc però realista. El 2014 passarà de llarg a la ciutat i tot per la culpa d'una mala gestió política que, dirigida per tècnics cecs o encegats i regidors incapaços d'afrontar el càrrec, ha deixat d'invertir en un àmbit tan important com la cultura donant l'esquena a entitats privades que ajudaven i, en moltes ocasions, tapaven les deficiències municipals.
NOTA DE L'AUTOR: L'AMOR QUE TINC AL NÚMERO 14 I LA SEVA RIMA I LA MEMÒRIA QUE SOVINT FALLA, EM VAN TRAIR EN EL MOMENT DE POSAR EL TITULAR A AQUEST POST. MIL DISCULPES, JA TENIM NOVA RIMA. DE TOTES MANERES, AL 2014 JA ENS HAURAN DIT QUE "NO" A LA CANDIDATURA.

Comentaris

DAVID K ha dit…
Continua sent un tiular molt catxondo.
Oscar Ramírez ha dit…
David, gràcies. Això del nivell de "catxondeo" depen de cada persona i del seu estat d'humor. En el teu cas i en el meu, és força elevat.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS