TDT: TOT DE TOT I RES DE RES

Falten menys de dos mesos per la famosa apagada analògica i l’arribada a totes les llars de la famosa TDT, la Televisió Digital Terrestre que ja gaudim fa un parell d’anys gràcies als aparells que ens va tocar comprar, als inicis i per ser novetat a uns preus abusius, o que ens van acabar regalant amb una caixa de magdalenes.
I ara, quan s’arriba a la recta final, hem sabut que només 9 dels 16 canals que tenen llicències per emetre a les comarques de Tarragona estan emeten perquè la resta tenen dubtes de com iniciar la seva activitat o són en fase de proves. A mi, personalment, com a usuari i consumidor de televisió amb una molt baixa activitat, les noves propostes em són del tot indiferents. Les televisions locals ja existents i que s’han passat a la TDT, cas de Reus o Tarragona, ofereixen la mateixa qualitat que abans a nivell de programació. Una de les dues sempre m’ha agradat mot més que l’altra deixant a banda que hagi treballar a una de les dues. En tot cas, compleixen amb la seva funció de ser un mitjà local de proximitat i això ens ha d’agradar a tots.
Altres ofertes que han anat incorporant-se els darrers mesos a la TDT local no em convencen perquè no aporten res de nou, res de res. Un gran equip humà, uns grans mitjans i un gran pressupost per un consorci de diversos ajuntaments i una programació on la capital s’endu la gran franja horària. No, senyors, així no. Aquesta TDT que prometia Tot de Tot i ofereix Res de Res és un frau.
De les que hi ha pendents de posar-se en marxa em sobta la del consorci de la TDT del Baix Camp que formaven Cambrils, Riudoms, Mont-roig, Vandellòs, La Selva del Camp i Falset. Avui ens informa el diari El Punt que aquest consorci està encallat i que al final serà la televisió de Cambrils qui explotarà la llicencia perquè als altres municipis hi ha dubtes de com afrontar la inversió. La de Cambrils ja em sembla una televisió prou trista i pobre en programació local, del tot manipulada pel govern local com per endinsar-se en aquesta aventura que costarà encara més diners als contribuents de la vila marinera. Un ajuntament al límit de l’endeutament que marquen les lleis no es pot permetre el luxe de tirar endavant amb aquesta experiència que ja s’ha demostrat que no agrada als pocs ciutadans que avui en dia veuen TV Cambrils. Més val que pleguin i aprofitin els diners per altres coses més útils.
I a les Terres de l’Ebre les coses pinten pitjor perquè el consorci que s’havia previst està del tot encallat i de moment, hi haurà res de res enlloc de TDT. Les aventures són això, aventures amb riscos i no es poden córrer riscos amb els diners dels ciutadans. Senyors, amb l’actual oferta ja en tenim prou, fins i tot massa. Per donar duros a quatre pessetes més val no obrir la boca ni sortir al carrer a vendre res. Jo vull una TDT amb qualitat i rebutjo certes mediocritats locals que haurem de suportar d’aquí a 50 dies.
Fer una diagnosi d’un tema és tan senzill com estudiar-lo a fons, mirar i callar, parlar quan toca i cantar les veritats en el moment just. I si pica, a rascar-se.

Comentaris

Anònim ha dit…
sempre pots canviar de canal, o no programar-ho al teu tdt.
jo no tinc ni canal reus ni canal catala tarragona. fan cagar.
quan pugui veure altres cadenes ho decidire
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, ja sé que hi ha alternatives com no programar-les totes però aquest article no parla pas d'això. El que dic, i ho mantinc, és que tanta oferta per acabar veient porqueria per la majoria de canals. De totes maneres, gràcies per la teva aportació.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS