CANVIS DE NOM



Marejant la perdiu s’evita parlar de temes importants i, ja se sap, un país que no pensa, no molesta ni critica. Per això ara s’ha tornat a encendre la cua dels qui la tenen de palla i demostren poca intel•ligència quan se’ls provoca amb polèmiques de campanaret i cauen de quatre grapes tot alimentant un tema que fa riure.

La proposta que l’aeroport de Reus canviï de nom m’ha deixat sense paraules. Primer pels motius que els impulsors d’aquesta iniciativa han argumentat i segon al comprovar que encara queden “ànimes de cantir” que s’apunten a qualsevol bombardeig. Els senyors Abelló i Ballesteros es deuen pensar, com la resta de regidors tarragonins que han votat SI a la moció pel canvi, que el nom de Tarragona té fama internacional quan viatges.

A qualsevol país, quan et pregunten de quin lloc vens i respons Tarragona o Reus, es queden igual en els dos casos. Un cop matises que ets de prop de Barcelona, les coses canvien. El fet que siguem a la cua d’Europa del desconeixement, comprensió i parla, d’altres llengües que no siguin les maternes, tampoc ajuda i la venda dels valors i virtuts tarragonins o reusencs es queda en un no res.

Abans de proposar noms per a les infraestructures ja existents cal aprofitar que les esquerres governen a tot arreu per aconseguir que les que hi ha pendents s’executin. Ara no hi ha excusa per tenir projectes abandonats i si segueixen bloquejats més temps es demostrarà que Madrid i Barcelona en mans del PSC-PSOE passen de Tarragona o, en cas contrari, que el govern socialista local no té cap pes, ni veu ni vot, i ha de plegar.

Posats a posar noms, penso en què passaria si avui visitessin la ciutat de Tarragona els representants d’Icomos, els qui van decidir que el llegat romà havia de ser Patrimoni de la Humanitat. De ben segur que, un cop comprovat l’estat del teatre o la necròpolis, ens nomenaven Patrimoni de la Inutilitat. Seguim rebatejant zones de la ciutat?

A la Plaça dels Carros hi trobarem el pas a nivell de la vergonya, a la Plaça Corsini hi podrem veure el Mercat de les pedres i a la Part Alta no us perdeu la visita al pàrquing de Jaume I l’Espoliador. Sense caure en tòpics, els barris de Tarragona segueixen sent “invisibles” als ulls dels gestors dels pressupostos, les entrades a la ciutat les pot patrocinar “Herbal” i la famosa Rambla anomenem-la “Bamba” pel fet que els polítics tarragonins la trepitgin tant i la tinguin tan bruta.

No són comentaris gratuïts. Els fa una persona nascuda a Reus, enamorada i empadronada a Tarragona i critica i realista. Cantar les veritats és car però dir bajanades no té preu. Apreciades autoritats: pensin menys en l’aeroport veí i lluitin junts per aconseguir que Tarragona aixequi el vol sense impactar en cap campanar.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA