UNA CONVERSA MOLT SINGULAR

El programa Singulars que emet Canal 33 i que presenta el periodista Jaume Barberà va tenir com a convidat aquest dilluns a Joan Ramon Laporte, Catedràtic de Farmacologia de la UAB. La conversa va ser molt interessant perquè es va parlar de les vacunes de la GRIP A, la famosa epidèmia a punt de convertir-se en pandèmia que al final va quedar-se en un no res o, dit d’una altra manera, va tenir una repercussió mínima en relació a la que s’esperava inicialment.

Laporte va aportar dades importants que demostren que, amb el naixement del virus esmentat les companyies farmacèutiques van fer l’agost i van aprofitar-se del moment. El preu de la vacuna de la grip té un cost aproximat de 70 cèntims d’euro, preu que es manté any rere any, però el de la Grip A, amb el mateix sistema d’estudi que les altres, va costar deu vegades més, 7 euros per unitat.

Això té un nom i es diu robatori o atracament per no anomenar-ho estafa. També s’ha sabut, ho explicava el mateix Laporte, que abans que s’iniciés el virus de la Grip A hi havia industries farmacèutiques com ara Roche que cotitzaven a la borsa molt a la baixa i que van veure com les accions augmentaven i reforçaven el seu capital. Van ser les mateixes industries que van multiplicar per deu els preus, diners que van pagar els governs per unes dosis de vacuna que, posteriorment, no van fer falta.

El govern espanyol va comprar 13 milions de vacunes i en va utilitzar 3. Els altres deu milions de dosis van acabar a la brossa. En total, 28 milions d’euros gastats i llençats a les escombraries perquè les vacunes ja no servien.

Això lògicament, no importa en cap moment. L’essència de la història és que les farmacèutiques van fer-se encara més riques i que els governs van fer-se encara més demagògics permeten una situació que coneixien i que no van evitar. Realment l’epidèmia té un nom i es diu ànsies de poder o governar al preu que sigui. La meva enhorabona al professor Laporte per explicar amb valentia la veritat i al Jaume Barberà per convidar-lo.

Si voleu veure l'entrevista amb Joan Ramon Laporte, feu clic aquí.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS