ELS IMMIGRANTS, ARMA POLÍTICA PER GUANYAR VOTS

Molta cura davant la demagògia que alguns partits politics estan creant, i generant entre alguns sectors de la societat, al voltant del tema de la immigració. No em sorprèn que fatxes i xenòfobs com l’Anglada de PxC basin el seu discurs electoral en el menyspreu cap als nouvinguts tot reclamant que, textualment, “els moros marxin de Catalunya, Espanya, Europa i l’Occident”. A personatges com aquest ja els tenim la mida agafada i sabem de quin peu calcen.

Demano cura a la resta de formacions polítiques per evitar que acabin caient en el discurs fàcil que acaba sent demagògic i utilitzin el problema de l’atur i els immigrants com a arma electoral. Aquest dimecres el programa El Intermedio que presenta a La Sexta el popular periodista El Gran Wyoming va decidir respondre a la demagògia política amb un vídeo més demagògic. En altres casos condemnaria aquesta acció però, vist el què estem veient aquests dies previs a l’inici de la campanya electoral autonòmica, li passo per alt i fins i tot li dono la raó.

L’única manera de convèncer a aquesta part d’electorat que ara compra el discurs xenòfob i erroni es contraatacar amb les mateixes armes. Van ser legals i elegants, tot sigui dit, perquè primer van emetre el vídeo i després van posar el making off per a demostrar que era tot un muntatge. Si els partits fessin el mateix, aniríem molt millor. El reportatge de La Sexta mostra a diverses persones nouvingudes al nostre país recordant als qui som nascuts aquí que gràcies a nosaltres ells viuen com a reis i tenen tots els avantatges i serveis possibles que a altres, a nosaltres, ens costa més d’aconseguir o ens són negats.

Podreu aplaudir o condemnar el vídeo però abans de fer-ho us demano una petita reflexió, un exercici de memòria. Quan a Espanya no hi havia crisi i regnava la bonança econòmica, molts espanyols no volien treballar i les seves feines les acabaven fent els immigrants. Ara ells, els immigrants, els mateixos que feien aquestes feines, són els culpables per als altres, per als dropos que no volien treballar i ara no tenen més pebrots que fer-ho. Prou a discursos falsos i visca el treball i la dignitat de les persones que l’exerceixen per necessitat.

Si voleu veure el vídeo del programa El Intermedio (us ho recomano), feu clic aquí.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA