ELS LLOPS JA NO BALLEN

Ens ha deixat el John Barry, un dels millors compositors de bandes sonores de tota la història. Autor, entre moltes altres, de la música de Cowboy de mitjanit, Cotton Club o les premiades amb un Oscar cadascuna: Nascuda lliure, El lleó en hivern, Memòries d’África i Ballant amb llops. Estareu d’acord amb mi, suposo, que en una pel•lícula, la música és fonamental.

John Barry era dels grans composant, com ho és l’Ennio Morricone que encara, sota el meu parer, el supera en nombre de composicions, èxits i qualitat de les composicions. Tot és qüestió de gustos. Sigui com sigui, Barry era un geni musical que va aconseguir el seu primer reconeixement mundial composant el tema principal de James Bond.

Barry tenia 77 anys. Li diem adéu tot saben que els llops ja no ballaran al seu ritme o que el cowboy seguirà voltant pels carrers però en silencia. Però ens quedarà la seva música que mai desapareixerà. Ara toca seguir gaudint del cinema, dels sons que acompanyen les pel•lícules i que, sovint, ens provoquen moltes emocions. De regal, per fer memòria de la seva carrera, viatgem a l’Àfrica...




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA