EL MERCAT CENTRAL, UNA JOGUINA PER ALGUNS

Fa temps que tinc la sensació que hi ha temes socials que per alguns polítics són senzillament una joguina electoral. Ara parlo del Mercat Central de Tarragona i més concretament de les obres de reforma de l’emblemàtic edifici de la Plaça Corsini i dels afectats que són els venedors, els paradistes de sempre.
També són protagonistes els comerciants de l’entorn del mercat, els qui tenen negoci als carrers Reding, Governador González, Colom, Soler, Lleida i Canyelles. Ells, els qui venen els seus productes fora i dins del Mercat estan patint les conseqüències de la desídia de diversos governs municipals que han estat incapaços de concretar subvencions i ajudes per fer realitat l’obra de reforma.
Demà diumenge farà quatre anys que els venedors de l’interior del Mercat van començar a treballar al mercat provisional. Amb el pas dels anys els governants de torn els han anat donant dates de finalització de les obres que mai s’han complert. Els han anat fent promeses traduïdes en enganys i han fet la visita quan arribaven les eleccions.
Únicament en època electoral s’han interessat en saber com sobreviuen els afectats. Van posar la primera pedra i encara esperem la segona. Ara hi ha maquines treballant a l’interior de l’edifici del mercat però ningú sap quan començarà el gruix principal del projecte.
La pregunta és la de sempre, hi ha diners per pagar-ho? On són els diners si realment hi són? On són els polítics quan més els esperem? Aquest divendres, mentre els venedors repartien coca i cava entre els clients per commemorar el quart aniversari abans esmentat, on eren els qui manen i els qui ocupen lloc a l’oposició?
Silenci absolut. Poc tacte. El Mercat és, per a ells, una joguina electoral.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA