L'AUTOBUS I ELS AVIS

Un amic, el Pere Sans, em demana que obri un debat sobre la polèmica sorgida arran del deute que pateix l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona, superior als 10 milions d'euros l'últim any, i la possibilitat que la tercera edat que ara viatja gratis en aquest servei l'hagi de pagar.

Em sembla un bon tema. Recordo que una vegada, fa uns anys, un conegut polític de la ciutat de Tarragona em va dir que en qualsevol ciutat hi ha empreses municipals que han de ser deficitàries i altres que han de donar superàvit. Afegia que han de perdre diners empreses com la de transports i que han de guanyar-ne les de l'aigua i la de serveis funeraris. Sempre he pensat que tenia raó.

Considero que té lògica que una empresa municipal de transports perdi diners si tenim en compte la inversió en vehicles, la quantitat de litres de combustible que es consumeixen i els sous que cal pagar a la plantilla.

Una altra cosa és definir perquè cal donar la gratuïtat del servei a la tercera edat o si enlloc de donar a aquest sector de la població el bitllet gratis cal que se'ls faci pagar un mínim. Bàsicament perquè és la forma que facin un bon us del servei i no un abús com ara. Actualment els autobusos municipals de Tarragona van plens de jubilats que es passen el dia anant amunt i avall sense cap altre feina. Això no pot ser.

Cal canviar els hàbits i instaurar un preu simbòlic entre la població que ara ho té gratis. I passi el que passi, aquesta empresa seguirà sent deficitària. No passa res.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS