COR DE JAZZ


És important que es retin homenatges a les persones quan són vives i, en cas que no tinguem temps, se'ls hi faci quan ja han marxat. Sigui com sigui, cal recordar a aquells que han dedicat part de la seva vida als altres en diferents vessants. El cas del Jaume Juan Magriñà, creador del Festival Internacional de Jazz de Reus i propietari del Pub Keyboard en aquesta ciutat, tot un temple de culte a aquests estil musical és ben clar. 

Escrit dedicat a la gent d'Editorial Silva i a la Montse Farrés. 

Va deixar-nos en el moment menys esperat i una persona, amiga del Jaume i clienta del seu local, la Montse Farrés, va posar-se mans a la feina per tirar endavant allò que primer va ser una senzilla recol·lecció d'escrits personals i vivències sobre el protagonista que comento i que més tard, amb l'empenta que mai ha abandonat a la Montse, ha esdevingut el llibre que es presentarà, presentarem, aquest proper dijous a partir de les vuit del vespre a la Biblioteca Xavier Amorós de Reus.

Calia també una persona que confiés en el projecte per traduir els escrits en un llibre i aquí va entrar en joc l'editorial Silva i el seu responsable, el Manuel Rivera. Amb la confiança de saber que era un molt bon projecte i la seva professionalitat i la del seu equip, amb el Mario i l'Ana al capdavant,  han tirat endavant i ara ja és tot una realitat.

Jo he tingut el plaer d'estar al mig, com el dijous, ajudant a posar en ordre els documents i fent de pont entre la Montse i l'editorial. Ha estat un plaer treballar en aquestes dues bandes. Amb Silva fa anys que hi tinc vincles i la Montse ha estat tota una descoberta. Hi ha bona gent pel món i ella fa possible que pugui dir això. Tardes i tardes mirant fotos, centenars de correus enviats per passar informació i demanar opinió, la tria de les fotos, les xerrades i els ànims que cal que es donin les persones quan el camí és llarg i nou. 

No cal que us digui que al final aquesta obra, que hem anomenat "Jaume Juan Magriñà, cor de jazz" ha quedat de primera esdevenint una creació molt coral on hi han pres part més d'un centenar llarg de persones que van conèixer al Jaume i van compartir amb ell la seva bogeria pel jazz i la seva passió per la vida.

Sé que agradarà i molt aquest llibre. Només per la feina feta i el temps dedicat s'ho val però sobretot, i ho reitero, per la possibilitat d'haver conegut una persona com la Montse que, de manera desinteressada, ha traduït un projecte en realitat. Aquest dijous dia 19, a les 20 hores, no falleu a la Biblioteca Xavier Amorós de Reus. Feu-ho pel Jaume, pel jazz, per vosaltres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS