LA CERIMÒNIA DE L'ADÉU


Fa anys que vaig llegir un llibre que, amb el temps i per motius diversos, m'ha ajudat molt. Aquesta passada matinada l'he començat a llegir de nou, fullejant les pàgines marcades quan vaig fer la primera lectura fa anys, i ara mateix l'he acabat. 

No ha estat una relectura sense pauses. He vist una part d'una pel·lícula, he escrit aquí al blog i he obert correus que m'han enviat i que esperava sense presses. I he dinat a Cambrils amb uns amics. Però sóc ràpid devorant pàgines. 

Bé, el llibre es diu "La ceremonia del adiós" (La cérémonie des adieux). El va escriure l'any 1981 l'escriptora Simone de Beauvoir i explica els últims dies de vida del seu company sentimental, Jean Paul Sartre, tot fent molt bones reflexions sobre la mort, l'amor, els comiats i els gestos que cal fer en tot moment o les paraules que cal dir. Analitza temes com ara la decadència, les pèrdues de persones en diferents àmbits i la imatge pública. És una obra filosòfica i un servidor és un enamorat de la filosofia. 

Vull destacar una de les moltes frases del llibre. Crec que és sensacional pel contingut i el significat que ara li trobo. 

Su adiós nos separa. Mi partida no nos unirá. Ya fue hermoso que nuestras vidas hayan podido estar de acuerdo durante tanto tiempo

Acabo amb un vídeo de Battiato (como no) i que dóna encara més contingut a aquest escrit i a part del contingut del llibre.El tema es diu "La calma tras un adiós".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS