POLÍTICS SI PERÒ ELS JUSTOS I NECESSARIS

Temps tindrem d'analitzar les mesures anunciades aquest dimecres pel president Rajoy però vull centrar-me en la que afecta als polítics i que marca la reducció del 30 per cent dels regidors dels ajuntaments. Aquí l'ha encertat i de ple perquè significa que dels 68.462 representants municipals electes actualment es quedarien sense el seu seient i el seu sou, sovint i per desgràcia molt sovint, del tot desorbitat.

Per tant, 22.727 regidors es quedarien sense la seva acta i les arques municipals dels ajuntaments es podrien recuperar més fàcilment. Perquè no oblidem que fins ara les retallades dels consistoris han perjudicat en els àmbits socials i quan han faltat diners s'han tret augmentant la pressió fiscal sobre els ciutadans que, per cert, han vist com els seus diners que són els que havien de gestionar els qui ara els demanen més, s'havien esfumat per art de màgia.

No es pot saber l'estalvi que suposarà la reducció del nombre de regidors, perquè a cada poble hi ha sous diferents i no és el mateix allò que es cobra a Madrid que el que es cobra a Castelldefels, però seran milions i milions d'euros. En tot cas, ara i aprofitant aquestes retallades sobre la classe política, cal plantejar-se aplicar les rebaixes a altres administracions. A Espanya hi ha 350 diputats al Congrés, 266 senadors, 1.031 diputats provincials i a Catalunya 1.100 consellers comarcals. Fan falta tantes administracions? I, en el cas que calgui mantenir el "Congreso" o el "Senado" no es pot reduir el nombre de "diputados" i de "senadores"?

Òbviament el plantejament amb els consells comarcals i les diputacions és molt més senzill. SI, es pot i cal reduir el número de representants i sobretot en aquells consells on no es produeix cap reequilibri territorial, una de les principals funcions d'aquests organismes, i que són la majoria. Sobre les diputacions ja en vaig opinar fa ben poc però reitero el meu plantejament: que les gestionin els técnics i no hi hagi ni polítics ni assessors ni altres sous que són, senzillament, favors deguts dels partits. 

A partir d'ara, si es compleix allò que diu Rajoy i que passa perquè sigui l'estat el qui marca quan ha de cobrar cada regidor i no pas les federacions i associacions de municipis, anirem molt millor. SI als polítics però a aquells que tinguin una funció real. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA