S’HA ACABAT EL CIRC. ARA VOLEM PA.


Assolida la fita de conquerir Europa, Roma saluda als guanyadors del circ de la pilota però el poble espanyol demana pa o és ben dit, i aprofitant l’argot futbolístic, demanda pilota i carn d’olla per tenir un plat calent a taula. 

Rajoy té la sort de cara, com al seu dia ZP amb el Mundial, per tenir la capacitat de permetre que se’ns escuri encara més la butxaca augmentant serveis bàsics com la llum, el gas o els medicaments en un moment en que la població està dopada amb l’Eurocopa i no pensa en res més que en la “roja” i encara menys en la crisi. 

Perquè potser no hi ha un plat a taula per menjar però tothom té uns euros per sortir als carrers amb una samarreta de la selecció, la cara pintada i uns euros a la butxaca per gastar-se al bar mentre es fa germanor vermella amb altres persones que ni es coneixen però tenen el sentiment de ser “español, español”.  A aquests hi hem de sumar els onze mil ciutadans que han vist la victòria des de Kiev exercint d’ambaixadors d’una estat que, lluny de tenir benestar, dorm als núvols i no pensa en el malestar que hi ha avui, dia després del dia D. 

El dia 1 de juliol del 2012 passarà a la història especialment perquè Espanya era més pobre però més feliç. Anècdotes de la vida perquè la situació és kafkiana sobretot si tenim en compte que avui, passades les emocions, seguim sent uns desgraciats (perquè no hem deixat de ser-ho) que cobren poc i paguen molt.
Ara, a més de liderar les xifres de l’atur i altres estadístiques econòmiques negatives, també som els reis d’Europa a nivell esportiu. Qui no es conforma és perquè no vol. Si això és crisi que baixi Déu i s’ho miri de ben a prop. 

Però per acabar i per aconseguir que tothom torni a la realitat recordo una locució llatina tan coneguda, i que ha servit per posar títol a aquest escrit, com “Panem et circenses” o “pa i circ”.
Segons els diccionaris aquesta locució significa, textualment, el següent: locución latina peyorativa que describe la práctica de un gobierno que, para mantener tranquila a la población u ocultar hechos controvertidos, provee a las masas de alimento y entretenimiento de baja calidad y con criterios asistencialistas. 

Us sona? Llàstima que el nostre govern només ens doni el circ i ens negui el pa.

Comentaris

Anònim ha dit…
Sí, tienes toda la razón.Pero en lugar de quejarte, qué propones tu personalmente como solución ? Un saludo.
Oscar Ramírez ha dit…
yo no me quejo en ningún momento. Doy mi opinión. Las soluciones estan en manos de los gobiernos aunque no nos guste.
cantireta ha dit…
!! i plas, plas!
Oscar Ramírez ha dit…
moltes gràcies

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS