DIARI DE PORTUGAL (3). VINS D’OPORTO.


Sembla una obvietat o un tòpic però es ben cert. Els vins de Porto (porto) estan deliciosos i molt bons, són un regal per al paladar. Durant la nostra estada a la ciutat que li dóna nom a aquest interessant licor hem pogut descobrir les diferents varietats que hi ha, des del blanc per a aperitiu fins els que es prenen després dels àpats i que en són dos, el ruby i el tawny

Les bodegues de Porto estan ubicades a Vila Nova de Gaia que és un dels barris de la ciutat i que cau a l'altre costat del riu. S’han especialitzat en apropar als turistes, mitjançant visites guiades que en molts casos són molt interessants i que sempre inclouen el tast del producte, les varietats que us comento.

La principal fàbrica de Porto, i la més coneguda, és la de Sandeman. El personatge protagonista de l’empresa, emblema de la casa des dels seus inicis, és un home amb la típica capa d’estudiant portuguès i un barret espanyol. Els guies que et fan la guia per les instal·lacions de les bodegues van vestits iguals i primer et mostren la zona d’emmagatzematge del producte i posteriorment fas el tast de dues varietats d’aquesta marca. L'entrada val cinc euros per cap, tot inclòs, i val molt la pena. La imatge que ve ara és de la col·lecció d’ampolles especials amb la forma del personatge que us deia. 



Feta la visita i el tast pots comprar els vins a la seva botiga a preus assequibles. De marques de Porto n’hi ha moltes i totes tenen en comú la qualitat d’un producte que primer sortia de la ciutat en barques, pel riu Duero, via oceà atlàntic, i que ara es transporta en camions. Més que el fet que la visita sigui obligada si vas a Porto, és que cal anar-hi si vols donar-te el petit plaer de degustar aquests caldos tant deliciosos. 

Demà tocarà el quart capítol del Diari de Portugal i us parlaré de Lisboa. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA