SABER-NE I GUANYAR-LOS PERÒ PAGAN TOTS


Els sous que cobren els presentadors de televisió són d’escàndol, desorbitats i fora de lloc. Si bé és cert que les televisions privades tenen llibertat per marcar les remuneracions que els sembli al seu personal contractat també ho és que senten un precedent molt dolent perquè la televisió pública, la que paguem entre tots, marca els seus barems a les mateixes cotes insultants. 

On s’ha vist que hi hagi presentadors que cobrin quatre milions d’euros l’any com l’Ana Rosa Quintana, tres milions com el Jesús Vázquez,  dos milions com el Jordi González o un milió vuit-cents mil euros com el Jorge Javier Vázquez? 

On s’ha vist que un personatge que no sap fer “la o con un canuto” ni disposa de cap estudi i molt poca intel·ligència, cas de la Belen Esteban, s’embutxaqui anualment dos milions d’euros?  

Antena 3 i Telecinco han fet un magre favor a aquest ofici perquè, com deia, Televisión Española s’ha acostumat, amb els nostres diners, a pagar xifres aberrants als seus presentadors. Marilò Montero, presentadora de “La Mañana de la 1” cobra 499.000 euros l’any i l’Anne Igartiburu que presenta els espais del cor se’n emporta 300.000. El Jordi Hurtado guanya per presentar “Saber y ganar” més de 390.000 euros l’any i ja no parlem dels presentadors dels informatius com la Pepa Bueno o l’Ana Blanco que tenen una nòmina de 250 euros per any. La Concha Velasco presenta “Cine de barrio” i li paguen 107.000 euros anuals. 

Aquest ball de xifres vergonyós, i jugant amb el concurs que presenta Jordi Hurtado he triat el nom d’aquest article, demana a crits dues preguntes més: Quants diners cobren tots els professionals que hi ha darrera de les grans estrelles? A què espera la televisió pública per iniciar una neteja, traumàtica certament, enviant a l’atur a tota aquesta colla de personatges que cobren els nostres diners? I una darrera pregunta... Què se n’ha fet d’aquella televisió feta amb uns mitjans més senzills però amb la mateixa efectivitat que és la de distreure i ensenyar a l’espectador? 

Aquí, o es rebaixen els sous de tots els presentadors que he anomenat, i tots els altres que no he dit, o es comença a posar a l’atur a tot aquest personal. Els ciutadans ja assumirem un any més de pèrdues de la televisió públics pel cost de les indemnitzacions que hauran de pagar. No passa res per assumir-ho i més tenint en compte que fa anys que TVE tanca amb dèficit. 

Els diners costen massa de guanyar i és del tot inassolible que hi hagi qui els guanya a cabassos d’aquesta manera. De pas, posats a demanar, volem més cultura i oci de qualitat i menys brossa en format televisiu.  I més producció pròpia però a preus decents perquè... cada minut que veiem de la sèrie “Aguila Roja” o de “La hora de José Mota” ens costen als espanyols 12.000 euros. 

I una última aportació. Als deutes de la televisió pública espanyola cal sumar-hi els de les televisions autonòmiques com la valenciana que ja ha petat i la de Catalunya, TV3, que aviat haurà de tancar la meitat dels canals que ara té i fer una neteja del seu personal. 

Comentaris

cantireta ha dit…
I pagar-nos per mirar les escombraries, no pot ser? Pregunto...
Oscar Ramírez ha dit…
Com a proposta és molt bona però no crec que ens l'acceptin. Però si, podriem cobrar per veure la televisió, jejeje.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS