EL CARNAVAL DE PRIM



"El General Prim ja sap com funciona la sanitat pública. 142 anys després d'anar al CAP i demanar hora, li han fet el TAC que tant necessitava."

Aquest comentari, escrit aquest matí a Facebook i que ha estat vist i comentat per quasi una quarantena de persones, m’ha motivat a ampliar una mica més la meva reflexió que no era, ni de bon tros tot i el seu caire sarcàstic, de broma. 

Crec que no estem ara mateix per aquestes carnavalades que s’han tret de la màniga certs sectors politics i pseudo-intel·lectuals de la ciutat de Reus. No toca que en plena crisi on molta gent no té ni un euro per comprar una barra de pa es gastin els diners que s’han gastat en aquest “paripé”

Primer desmuntant el  Mausoleu del General Prim del cementiri i pressupostant la futura restauració del mateix. I posteriorment organitzant aquest acte de trasllat de les restes del reusenc il·lustre, que ara si que està “prim” (i perdoneu la broma però és que va com anell al dit), en la que la majoria dels regidors reusencs, amb l'alcalde al capdavant, han deixat de treballar per la ciutat durant unes hores per esperar a “la mòmia” a l’Hospital. 

I un cop allí s’han seguit gastant diners que paguem tots en varies proves, entre elles un TAC, per saber si Prim va morir fruit dels trets que va rebre o no. Home! Siguem una mica seriosos. Les imatges i tot allò que les ha envoltat han semblat més la gravació de la segona part del Codigo Da Vinci que no pas un moment de la realitat que ens toca suportar.

Però, de veritat algú es pensa que, a part dels impulsors de la carnavalada, a algun dels 120.000 reusencs que viuen el dia a dia i tenen la seva situació els importa com va morir Prim i l’estat de la seva mòmia? Algú es creu que aquestes accions serveixen d’alguna cosa a part de posar en evidencia que els polítics que ara hi ha a la casa gran de Reus perden el temps i gasten diners en absurditats? 

Prim va morir i va ser important en el seu moment. Però ja no hi és i cal que el deixin descansar en pau. Que posin les seves restes en una caixa i cap al forat. Els cementiris són plens de valents i també de persones que van fer moltes coses per la ciutat i no han tingut el seu reconeixement. Que es gastin els diners en els vius i deixin de provocar comentaris i escrits com aquests. Senyors regidors de Reus: a treballar!

Comentaris

Magnolia. ha dit…

Com vai dir fa uns cuans dias per una cosa diferent als morts sels porte flors ,pots oferirlis una oracio pero deixemlos descansa en pau i tranquilitat, ja fa mase temps que remenen el pobre General Prim ja ni ha prou siguem seriosos .
Oscar Ramírez ha dit…
completament d'acord.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA