SENZILL O TRIBAL



Un era un pel senzill i l'altre molt tribal. Però el primer vivia infeliçment en allò que alguns anomenen "la civilització" perquè el seu entorn el devorava sense permís ni possibilitats de salvació. 

Mentre, el segon, el més tribal, passava els dies treballant amb ordre i sense preses, assaborint l'entorn i el pas del temps amb les passes previstes. 

És una reflexió que faig tot observant un programa que emet Cuatro on en passades edicions varen enviar dues famílies espanyoles a passar uns dies amb dues tribus, una a Etiòpia i l'altra a l'Amazònia. Allí van obeir les instruccions dels poblats convivint amb ells en tots els sentits. 

Ara, el programa ha fet que els dos pares de les dues famílies hagin tornat a les tribus per portar-les a Espanya a passar uns dies. I aquí es planteja el dilema amb el qual reflexionava. Perquè no és el mateix adequar-se a una forma de vida tribal i enriquidora, com van fer els espanyols a terres etíops i amazòniques, que fer viure a aquesta gent les desgràcies i injustícies del que, com comentava, s'ha anomenat "món civilitzat". 

Magre favor els fan portant-los a una zona on els valors que ells si que mantenen s'han perdut del tot, on el diner i el poder mana per sobre totes les coses. Els qui van viure amb les tribus diuen haver après moltes coses però és ben cert que el canvi no servirà de massa als qui vivien amb calma al mig del bosc i ara viuran una realitat que no acabaran d'entendre mai. La senzillesa costa poc de compartir i exercir per a tothom que s'ho proposi però quasi no existeix en aquesta part de planeta que habitem. Potser si tots fóssim més tribals tot aniria millor. Potser...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS