NÚBIBUS



Du una vida nova al cap i les paraules se li mouen a plaer, copulen, són felices, s’associen sense permís, fan canvis radicals, preparen confusions, espanten a l’estrany que busca aplicar normes sortint del test, saltant a la torera, dansant per les branques, rient com a boges. 

Porten, en el seu secret, una revolució a les entranyes, una profanació en la forma amb la què es donen la mà, insubordinació provocada per una rebolcada a la gespa, una ganyota de burla, una conspiració entre les línies del llibre més solemne i somnis, sobretot, només visibles pels anarquistes de l’idioma. 

Un turó és, de cop, adjectiu indecent i inadmissible. I bella es converteix per encant en bruixa de la festa. El verb es fa carn graciós i prescindible, l’enllaç es perd i un objecte es posa capriciós com el tonto del poble a la primera fila d’un seguici que no porta a enlloc. L’article és número i el número es un tango. I el tango s’acomoda en un racó gemegant per un amor que al final farà conquesta de notes i nits. 

Quan la llum s’apagui i el sol baixi, vindran de nou les paraules a la fila tediosa, obedients, submises, humils, taciturnes per fer que els escribes, reconvertits en bufons de la cort inventada, facin jocs malabars amb un nom de dues síl·labes. Tal vegada la vida que duia al cap tornarà al seu ordre en llibertat.

Comentaris

Anònim ha dit…
No tardes en hacernos felices publicando otro de tus libros con todos estos relatos. Te leo y te veo. Y te leo bien y te veo mejor.

Antonio
Madrid
Oscar Ramírez ha dit…
Antonio, dadme tiempo que si publico todo lo que escribo mi editor acabaria loco pérdido. Me gusta que me leas bien y me veas mejor. Yo te noto a mi lado y eso ayuda amigo mío.
Pere Sans ha dit…
Bon Sant Joan i dia festiu. Aquí seguim fidels. Avui què? fas tard en no escriure!
Oscar Ramírez ha dit…
jajaja Pere sou insaciables! Dòna'm temps que avui és festa. D'aquí a una estona penjo.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS