ROSTRES (1): NIGRUM



Inicio una petita sèrie de textos basada en unes imatges que m’ha fet arribar un bon amic. Són rostres de persones de diferents indrets del món, de personatges anònims, que parlen per si sols sense dir una paraula. Va el primer...

NIGRUM

El dolor habita el múscul danyat i en la mirada absent s’hi dibuixa una ganya de greuge terrible. I quan la vida és a punt d’abandonar el seu camp llaurat pels anys al front arriba la nit i no hi ha temps de penjar ara els hàbits ni la cullera, de deshabitar-se. 

I al matí tornarà la vida, una de nova que no ha demanat, amb tots els seus capítols traduïts en les imatges revivint metàfores impossibles de gloria. Llest pel combat, sap que no hi ha un segon de fama i que els seus ja no hi són. 

De jove tot li treia la són i ara se li apaga la nit als ulls envoltat de vellesa que menysprea. Cerca un gest de goig que el dugui a un espai on tothom pugui llegir el seu nom però no mirar-li la cara ni el cos. La caiguda, el forat i les flors seran, per a ell, la sort en un buit ple de bellesa.

Comentaris

Anònim ha dit…
Els pels de punta...

I avui no et dic pajaru. Has guanyat un estatus superior.

Anton
Oscar Ramírez ha dit…
jajaja Anton! no et passis home. Estic content que et plagui llegir-me però pots seguir permetent que voli, com un pajaru, com cada dia. Si us plau.
Marta Guivernau ha dit…
Ignoro si ho saps però et vull comentar que tens una virtut escrivint textos curts i vinculats a les imatges que els acompanyen que no els hevia vist mai. El d'avui esquinça els sentits. Creu-me Òscar.
Oscar Ramírez ha dit…
Marta, moltes gràcies. Venint de tu el comentari adopta un altre significat, molt més potent, i em fa goig no ho negaré pas.
Jo escric, fil per randa i al moment, allò que em desperta la imatge. I amb algunes fotos és fàcil treballar un text.
Anònim ha dit…
PAJARU

Anton
Oscar Ramírez ha dit…
Ara si Anton! Gràcies jajaja

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS