UN TAST DE CAFÈ


Celebro la publicació de l’escrit número 1.500 que penjo en aquest blog compartint amb tots vosaltres un petit fragment de “Cafè Fishawi”, un dels capítols del nou llibre “Cafè N”:

...Som al mes de novembre de 2009. Em trobo assegut en una petita placeta amb porxos, plena de columnes asimètriques i amb les parets escrostonades que dibuixen cares de dolor a l'estranger que les envaeix amb la seva mirada. 

A meitat de la glorieta trenca la paret una porta rebel freqüentment colpejada i esgarrapada per mil i un objectes. I en aquest espai fosc i lúgubre s'amaga un petit negoci de venda de tes i aigua sense envasar que només consumeixen els nadius de la zona, amb l'estómac acostumat a la insalubritat de l'insultant líquid ple de bacteris, i els pocs turistes que encara desconeixen els efectes diarreics que patiran.

Amb l'aigua bullida, el te que em serveixen en una safata, engalanada amb una tetera depriment i gots espellofats, reconforta. Davant de mi hi veig una parella molt jove. Ell no passa els vint anys i és militar, d'aquests que vigilen les zones turístiques i que destaquen per la seva desídia vestint, amb l'uniforme ple de taques, sense cinturó i la camisa per fora. Ella, a qui li he atorgat el paper de la seva xicota, du posat un burca negre impol·lut i acabat de planxar. Només regala al món una mirada encisadora d'ulls blaus. 

Però de sobte es produeix el miracle d’Alà quan decideix assaborir el te. S'aixeca tímidament la part de dalt d'aquesta presó de roba i deixa veure el seu rostre ple de bellesa, una boniquesa virginal que ningú més que ell, el seu xicot, veu de prop i gaudeix quan estan tot sols.

Ella veu que la miro. I jo veig que m'observa. Tracto d'apartar la mirada dels seus ulls que m’embadaleixen i centro ara la meva atenció en una taula, rancallosa i bruta, que acull una partida de dòmino entre quatre ancians, sense dents i amb peces de roba esquinçades, que inhalen el fum de la shisha mentre pensen la fitxa a jugar...

El text continua però per llegir-lo cal tenir el llibre. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA