DIARI DE ROMA (2): ART I LLETRES, POESÍA


Els qui ens dediquem a definir els espais, paisatges i persones amb mots i frases, poesies i textos, tenim fàcil crear en una ciutat, Roma, que et satura la vista amb la bellesa que amaga cada racó que camines. 

Després del mati de compres a llocs assequibles i del tafaneig a tots aquells altres comerços de moda amb preus intocables, i d’una bona “birra alla spina”, ha arribat la tarda i amb ella el moment de presentar a l’Institut Cervantes, ple a vesar de públic, la Red Internacional de Escritores por la Tierra i els diferents llibres previstos amb lectura de poesia inclosa per uns assistents molt atents. 

Entre ells, el famós actor Omero Antonutti, protagonista de tantes pel·lícules com El Dorado (Carlos Saura), Good Morning Babilonia (Paolo i Vittorio Taviani) o El Sur (Victor Erice). Antonutti és tot un cavaller i sobretot una persona agraïda que ha vingut a escoltar, donar suport a la cultura i participar amb la seva presència. La primera foto és la meva amb ell tot just abans de començar l’acte,  moment que he aprofitat per parlar amb calma amb aquest personatge. 

La segona imatge és una demostració de l’amor i la passió que desperten a Roma, i a tota Itàlia, la cultura i les lletres. Omplir una sala com la del Instituto Cervantes, per a unes 80 persones, seria un repte al nostre país on les presentacions de llibres no arrosseguen, ni de lluny, a tants incondicionals. 

Però aquí, a la capital romana, és senzill desbordar els espais de culte i cultes. La presentació ha estat tot un repte i una oportunitat de presentar al món els meus textos.

Ofereixo una tercera foto. La del President de la Red Internacional de Escritores por la Tierra, Ángel Juárez, l’amic i poeta italià Bartolomeo Smaldone (que ha recorregut mig país per estar amb nosaltres) i un servidor. La foto està feta just al davant del restaurat om hem sopar, Arancia Blu, on se’ns ha ofert pernil de Parma, assortiment de formatges, pizza i xocolata a la pedra i casolana de postres. 

Demà toca tornar cap a casa però fins al vespre, quan sortirà el nostre vol, hi haurà temps per seguir gaudint Roma.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS