FRASES I ANOTACIONS



La felicitat i el patiment són estats mentals i les seves causes principals no existeixen pas fora de la pròpia ment. Si volem ser veritablement feliços i alliberar-nos del patiment, hem d’aprendre a controlar la nostra ment. Aquesta petita reflexió, de fa uns dies, té molts vincles amb dues frases que he llegit en un llibre molt interessant que ha acabat de llegir avui. 

El llibre es diu “Cometas en el cielo” i és del Khaled Hosseini. La primera de les frases que vaig anotar és aquesta: “La perspectiva es un lujo que sólo pueden permitirse las mentes que no están atormentadas por un enjambre de demonios.”

La segona frase diu: “Cuando mientes, le robas al otro el derecho a la verdad. Cuando engañas, robas el derecho a la equidad.”

Les dues frases posen en evidència la necessitat que tenim les persones de ser honestes amb els altres però sobretot amb nosaltres mateixos. La lluita per aconseguir-ho és delicada i difícil de manera que sovint no s’aconsegueix si no tenim clars altres conceptes i valors. La veritat n’és un. Sense ella, sense la veritat, no hi ha plena consciència de la resta de valors i s’inicia la pèrdua de la nostra essència humana. 

Acabaré amb una altra frase que llegia ahir en una entrevista a l’escriptora Elsa Punset. He de dir que no em convenç massa la seva obra però reconec que té alguns bons pensaments. Aquesta és la frase: “Existen cinco maneras básicas en las que las personas expresan y reciben amor: a través del contacto físico, compartiendo tiempo de calidad con las personas, haciendo regalos, con actos de servicio o a través de las palabras.”
 
Punset s’oblida però que, en ocasions, hi ha persones que no saben rebre l’amor i altres que no saben expressar-lo. En aquests casos, les cinc maneres que proposa queden en res. I ella, no aporta pas les solucions a aquest conflicte.  

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA