L’ILLA ON LA GENT OBLIDA MORIR-SE


Breument us parlaré d’una vida molt llarga. La del Stamatis Moraitis, un home nascut a Grècia i que vivia a Estats Units fins que el 1976 els metges li van donar nou mesos de vida. 

Al conèixer la noticia, el Stamatis va decidir tornar al seu estimat país a passar-hi els seus últims mesos i a morir-hi.  No sabia però que l’illa on va néixer, Ikaria, és l’illa on la gent s’oblida de morir-se. 

Han passat 28 anys d’ençà que li van dir que es moria i ara el Stamatis en té 97 i és ben. De fet, cultiva verdures i fruites al seu hort i beu llet de cabra que muny ell mateix cada matí. A les tardes juga a les cartes amb altres ancians de l’illa i els diumenges va al ball que fan a la plaça del poble. 

A Ikaria, aquesta illa on la gent s’oblida de morir-se, la majoria dels seus habitants superen els 100 anys. Això no ho dic jo, ho explicava fa pocs dies l’alcalde de la mateixa illa que, per cert, va cap als 102 i diu que es vol tornar a presentar a les eleccions. 

La història és tan real com sorprenent. Si no podeu anar a Ikaria, hi ha altres illes del planeta on la gent viuen molts anys: Ogliastra (Sardenya), Okinawa (Japó), Loma Linda (California) o Nicova (Nicaragua). Si aneu allí, no penseu mai en morir-vos. 

La primera foto és del senyor Stamatis i la segona, d’una de les platges de l’illa d’Ikaria.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA