ELL, EL POETA, EL GIOVANNI


Com anuncien aquests dies els amics italians, falta ben poc perquè vegi la llum el primer llibre d’una persona molt especial per a tots nosaltres, el Giovanni Amoruso. Es tracta de la primera obra que publicarà, sota el nom de “Dal girone degli innocenti” que, traduït, vol dir “Sobre el cercle dels innocents”.

Al Giovanni el vaig conèixer, i el vaig gaudir a fons, el passat mes de juliol quan vaig participar al festival cultural d’Altamura. La seva poesia és plena de sensibilitat i humanitat, clama compromís propi i social, fa un discurs de persona a persona des del vesant més humà i humil que se li pugui cercar al concepte.

Ell, el poeta, el Giovanni, enclaustra en molts dels seus poemes totes les pors i temors que l’envolten/ens envolten als éssers humans. Quan som fràgils, la resta del món es fa més fort davant els nostres ulls. Si la història es capgira, si nosaltres ens enfortim, podem posar contra les cordes tot allò que ens proposem.

Com diu el Giovanni al principi d’un dels seus poemes que m’he permès traduir: Qui sap quins drames hi ha esculpits rere els espais desordenats d’aquesta barrera de runes que pesa, comprimeix i suprimeix, sota la riba indiferent, la passió.

El periodista Simone Gambacorta ha fet el pròleg del llibre que ha publicat Edizioni Spiragli, entitat que presideix el bon amic Bartolomeo Smaldone. La portada és del mestre Mario Pugliese. Un repertori de luxe per a una persona de luxe. Enhorabona Giovanni.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA