LA DESTRUCCIÓ DEL PASSAT DE MOSUL



El món està arribant a uns límits insospitats i més que preocupants. Hem acostumat els nostres ulls i les nostres ments a les imatges violentes que proliferen, cada cop més, per televisió. Hem educat les nostres oïdes per ser capaços d’escoltar crits del dolor dels altres, plors de nens que es queden orfes en un bombardeig. En certa forma, ens hem indemnitzat de la crueltat del nostre món.  

Ara, als nombrosos vídeos de les guerres i les decapitacions del yihadistes, hi hem de sumar el vídeo de la destrucció de la història que té com a protagonista al grup Estat Islàmic. Aquests energúmens, han entrat al Museu de Mosul, a Iraq, i han destrossat, a cop de mall i amb perforadores, desenes d’estàtues, figures i altres moltes peces de l’època assíria (segle VII abans de Crist). 

Les imatges fan molt mal a la vista. Aquelles obres que de petits havíem vist als llibres d’història han quedat reduïdes al no res, han estat esmicolades, destrossades. I a més, han gravat les imatges en vídeo.  Com sempre que fan mal, els yihadistes s’amaguen rere les paraules de l’Alcorà per cometre els seus delictes. Ara diuen que el profeta els va ordenar desfer-se de les estàtues i les relíquies. I com sempre, menteixen.

El seu llibre sagrat, que tinc a casa i que tantes vegades he assaborit per intentar-lo entendre, no parla mai de fer el mal ni destruir res. Ells no creuen ni en cap déu ni en cap profeta, només creuen la llei que inventen en cada moment per fer-se un món a mida on no es respecta res, ni hi ha cultura, ni principis ferms ni valors.
O el món canvi (i l’hem de fer canviar) o això se’n va prendre pel sac en quatre dies. El vídeo que comparteixo, el de la destrucció del museu, fa fredor. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS