HA MORT EL MESTRE KRAHE




Acabo d’assabentar-me de la mort del cantautor Javier Krahe, una icona del món de la cultura i la cançó espanyola d’autor. Fa bastants anys, vaig tenir la ocasió de veure’l en directe i parlar amb ell, amb calma, després del concert que, al costat de Paco Ibañez – un altre dels grans -, va fer a Reus. 

Krahe tenia les idees molt clares, escrivia encara els seus poemes i les seves lletres a les llibretes, a mà. Al llarg dels seus anys de carrera, va aconseguir una fama notable quan, amb Joaquin Sabina i Alberto Pérez, van gravar aquella genialitat anomenada “La Mandrágora”. D'aquell disc, una autèntica joia i molt buscat, jo en tinc un exemplar. 

Les seves cançons tenien sempre el to sarcàstic i eren molt divertides. Fa quinze dies, el Javier Krahe va fer el seu últim concert. Avui ha mort d’un infart a Zahara de los Atunes. Tenia 71 anys i moltes cançons per endavant. Com ell no n’hi havia pocs. Senzillament, no n’hi havia cap altre. El buit cultural que deixa Krahe a Espanya és molt semblant al que va deixar Moustaki a França. 


Si us agrada la cançó que us comparteixo tot seguit, us convido a veure un documental seu, amb moltes cançons seves, a l’enllaç següent: AQUÍ

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA