XIMPANZÉS AMB MÒBIL



Text escrit aquesta tarda, veient un mal paisatge a les altres taules del bar on he pres un cafè i una copeta de Fernet Branca.

De la inconnexió que viuen la majoria de parelles de joves avui en dia, capaces de sopar junts (davant per davant) i no dir-se ni una paraula perquè els dos estan absorbits per la pantalla del seu mòbil, es passa a la irresponsabilitat de la resta dels actes en aquells moments en que no hi ha whats ni xarxes.

La conversa entre els nois té fums, motors i benzina. Entre elles, la depilació brasilera o el rasurat integral. Les baralles entre dos exemplars de la mateixa espècie però sexe diferent, entre una parelleta, acaba igual que una discussió entre dos bonobos que lluiten per una banana que ha caigut de l’arbre: practicant el sexe.

Tot té les seves connexions, amb la sensació que anem enrere i camí a la perdició. Ni es llegeix ni se sap llegir, no es veu cinema incomercial, no s’escolta música infamosa ni es fan tertúlies de coses series. No se sap sumar o restar amb paper i llapis, ni on cau un país o una ciutat, ni res que sigui cultura. No se sap viure ni se’n vol aprendre.

Només s’entén (erròniament perquè només s’ho pensen) de dominar el telèfon (que els domina a ells) i posar-la en calent (sigui mascle o femella). No seré pas jo, ni ganes en tinc, qui inicií el procés de reconversió. En tinc prou en sentir-me decebut per la condemna que els espera, ens espera.

Per als aptes lectors i lectores d’aquest blog, dues apreciacions importants:

Bonobos: micos de la branca dels ximpanzés que resolen tots els problemes i conflictes, baralles i altres moments, cardant.

Depilació: Intent (fallit) d’ocultar el parentiu amb un primat. Tècnica (exitosa) de rejoveniment sexual que provoca que una dona s’assembli a la seva filla impúber i un home a l’amant lesbiana de la seva muller.  

Resumint, ja ho cantava, fa uns anys, al sempre genial Javier Krahe.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS