LA DONA DE LA TANCA I REMBRANDT ABANDONAT




Us apropo avui dues imatges, relacionades amb el concepte més clar de la incomunicació de la nostra societat, que són fruit de l’abús de les noves tecnologies i el mal us de les xarxes socials. La primera és de la preestrena fa pocs dies d’una pel·lícula. L’acte es feia en un cinema, al centre d’una ciutat, i va omplir el carrer de gent. Com observareu ala foto, tothom es mira allò que passa a través de la pantalla del seu mòbil. 

Tothom menys una senyora que, lluny d’ocupar les mans amb el seu telèfon, es recolza a la tanca de ferro i gaudeix veritablement del moment mentre fa una rialla de felicitat. La foto és del John Blanding, fotògraf del Boston Globe, i permet fer moltes lectures sobre la incomunicació, la pèrdua de certs gestos, l’adéu a la innocència en moments en que toca veure-la...

La imatge de la dona que no utilitza el mòbil està donant la imatge arreu del món i milers de persones la comparteixen a les seves xarxes socials, allò que ella no té ni necessita. Una segona foto, tal volta igual de trista que la primera, és la d’aquests nens mirant-se els seus mòbils al Rijksmuseum d’Amsterdam i donant l’esquena a una de les principals obres del gran Rembrandt. 

De nou, la incomunicació social des de l’àmbit més humà i quotidià, la incapacitat de gaudir realment del moment i dels detalls que regala la vida constantment. Ja no proposo que ens repensem res o que cerquem solucions al problema perquè, tristament, el problema és massa gran. La societat navega cap a la mudesa emocional per culpa d’una esquerda digital que ha trinxat l’essència del ser i el saber estar.  

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA