APERILINGUA




Fa anys que tinc clar que la riquesa rau en la diversitat i en el coneixement. Aprendre dóna el sentit real a la vida i socialitzar-nos ens aporta la maduresa necessària, aquella que no tenen els qui viuen aïllats, incomunicats o reclosos en el seu món. 

Una de les formes més divertides de comunicar-se és a través dels idiomes, intercanviant experiències des del llenguatge que pot iniciar-se de manera més gestual i, amb el temps i ganes, continua oralment i permet fer amistats. 

A Nàpols, ciutat plena d’iniciatives, hi ha un local que ha decidit posar en comú a persones que parlen llengües ben diverses: anglès, francès, alemany, portuguès, àrab, rus, japonès i castellà. Els responsables d’aquesta iniciativa, l’associació Tecla, han creat el “Aperilingua” que permet aprendre qualsevol d’aquests idiomes mentre fas l’aperitiu. Això succeeix tots els dijous a les vuit del vespre. Els interessats omplen un paper amb el seu nom i dient quin idioma els interessa aprendre. D’aquesta manera, se’ls condueix a la taula on la persona que tindran al davant parla l’idioma escollit. Mentre els dos conversen, fan l’aperitiu. El cas és que els dos en surten beneficiats perquè durant una estona un d’ells ensenya a l’altre el seu idioma i, posteriorment, es canvien els papers. 

És evident que aquesta mena de joc social aporta, a més d’aprendre idiomes, altres avantatges com ara perdre la timidesa i conèixer noves persones i les tradicions dels seus països. La iniciativa del “Aperilingua” està sent tot un èxit. El cost de l’experiència és de només 7 euros que inclouen la beguda i un tast de menjar del país escollit en cada sessió. A la primera, celebrada el passat dijous, ha tocat Grècia i s’han degustat patates fregides a l’estil grec, tzatziki, pita i brotxetes mixtes de carn i verdures.  Aquest proper dijous toca cuina espanyola. 

El local es diu Slash i és a Via Bellini de Nàpols, un dels carrers principals d’aquesta curiosa ciutat. La foto me la passen els organitzadors i és del dijous passat. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA