LES SET CLAUS




Aquesta tarda de dissabte, un bon amic cantant que ara vol iniciar-se en el món de la literatura – concretament vol escriure una novel·la- m’ha demanat que l’aconselli. Necessitava saber quins elements són més atractius en un guió i quins altres cal obviar. Li he comentat que, avui en dia, el mercat és complicat perquè gran part dels nous lectors s’han acostumat a una literatura de mitjana qualitat i a les novel·les on l’amor hi té un pes específic. 

Per això li he donat, des del meu humil parer, les claus que considero indispensables per assolir el repte de fer una novel·la. No vol dir pas que siguin les que ha de seguir. Tot i que les meves opinions siguin sempre directes, mai pretenc adoctrinar ni aconsellar a ningú.  

L’AMOR: Pots escriure sobre el que vulguis però la gent vol llegir històries d’amor.

LA SENSUALITAT: Cal introduir dosis d’erotisme per mantenir despert al lector. Petites dosis. 

L’HEROI: Ha d’haver-hi una escena amb un heroi guapo, gran, fort, viril i tendre. Un home que no existeix, vaja. 

LA RELIGIÓ: Millor no parlar-ne. Si parles d’un profeta, pots molestar als qui segueixen a un altre profeta.

LA POLÍTICA: Passa com en la política. Si t’hi mulles, pots afavorir als fanàtics d’un partit i els dels altres se’t poden posar en contra.

LES DESCRIPCIONS: Evitar les descripcions dels paisatges plenes d’adjectius, aquelles que parlen del clima ambiental, les que faciliten el coneixement de la psicologia del personatge. Cal anar al gra, ser directes.

EL NÚMERO DE PÀGINES: La gent té sempre molta feina i això vol dir que prefereixen llibres no massa voluminosos enlloc de volums (totxos) inacabables. Si es respecta aquesta regla, es pot triomfar perquè és millor fer una trilogia sabent que el lector content amb la primera entrega, esperarà ansiós les altres dues i les devorarà. 

Complint aquestes set claus, l’èxit no està pas garantit però com a mínim, per als autors que volen vendre molt i fer-se famosos a qualsevol preu, les coses no els aniran del tot malament. Jo, de moment, segueixo ple de dubtes cada cop que penso en escriure una novel·la. Sí, tinc por al fracàs.   

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS