LOVE WILL TELL US APART

Amb aquesta frase enceto la primera de les quatre parts del meu llibre “Invasió de camp”. Em va impactar des del primer dia que la vaig escoltar perquè pertany a una cançó dels Joy Division. L’autor és el seu cantant, Ian Curtis.

De jove, a l’Ian el van influir molts autors com Oscar Wilde, Edgar Allan Poe, Herman Hess, Rimbaud, Kafka, Nietszche o Huxley. Musicalment, es va amamantar dels Doors, d’Iggy Pop o el galàctic David Bowie. 

Ian Curtis va anar molt més enllà de ser un simple lector i va créixer ple de passions i dimonis que van influir molt en les seves lletres. Les seves cançons tenen dolor, incomprensió, plaers desconeguts per l’ànima, tristesa i desamor. Però mai deixen indiferent. Potser per l’època en que es van fer, tal vegada perquè l’estil dels Joy Division és la música punk.

Els seus escrits marquen a qui els gaudeix i intenta pair. Són angoixosos, plens d’intel·lectualitat i confessionals, en molts casos autobiogràfics. La seva veu a les cançons és una veu malenconiosa, que impulsa a fer molts actes a qui se l’escolta. El tema de la frase d’aquest post, Love will tear us apart (l’amor ens destrossarà), té un sentiment orgàsmic dins de la tristesa que envolta la pròpia frase i cançó, comença amb un èxtasi i acaba en una destrucció absoluta. 

Mai sabrem què pensava realment l’Ian Curtis quan la va composar, el 1980. Un mes després que la cançó sortís publicada en disc, ell es va suïcidar. Tenia 23 anys i una ànima d’un home de noranta. Mai se sabran moltes coses però sempre podrem seguir escoltant-lo i veient en aquest vídeo:

  

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA