ETCÈTERA... I ANEM SUMANT



La cultura interessa tot i que no sigui a les grans masses, tot i que mantingui viva només a una part minsa de la societat. Però interessa i permet sobreviure, intel·lectualment i també a nivell psicoemocional, als qui la generen, la transmeten, la devoren tendrament, la viuen amb passió, la necessiten com aigua per beure o, per exemple, la consideren essencial en la seva relació vital. 

La trobada convocada per l’associació cultural Etcètera, aquest dijous a la tarda al Cafè La Cantonada de Tarragona, ha estat un èxit de participació. Que una vintena de persones hagin considerat que la cita podia ser útil, és més que agradable vistos els temps actuals. Entre les cares conegudes dels assistents, el cineasta Jesús Monllaó, l’escriptor Ferran Gerhard, els humoristes gràfics Napi i el Chicotriste, el periodista Tomàs Carot, els meus companys de junta i de viatge en aquesta aventura, Xavi, David i Santi; i tantes altres persones que fins ahir no coneixia i van venir a escoltar i a parlar.

Els projectes d’Etcètera, entitat que tinc el privilegi de presidir, són molts i molt importants per als propers mesos. Un festival de veus mediterrànies és, a hores d’ara, la meva principal aposta en un calendari que guarnirem amb altres accions per a presentar llibres de diversos autors, fer lectures poètiques, agermanar-nos amb altres entitats, escriure articles per a generar opinió i, especialment per situar-nos lluny del poder i els polítics sense girar-nos d’esquena a ningú. 

Aquella acotació que vaig fer al crear el terme de transhumància intel·lectual, es manté ben viva. La percepció és molt bona, la cosa pinta bé i confio que la nostra associació, a la que espero que s’hi sumin moltes més persones, té clau per a resoldre part de la mancança del llegat cultural que hauríem de deixar a les properes generacions. O comencem a conquerir ments amb la bona cultura o aquest món que ara trontolla, pot anar-se’n a norris.  

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA