21 MOMENTS (1): LA CURA



No es tracta de fer cap rànquing personal de cançons, llibres i pel·lícules, de situar a cadascuna de les que citaré en un lloc o altre. Són, senzillament, set referències que tinc en cada camp i el fet que posi una d’elles abans que una altra, no té cap relació amb la importància que li atorgui. 

Començo per la música. He hagut de triar set temes que m’han marcat la vida. Aquest és un d’ells i l’únic que trobareu de Franco Battiato entre els set que destacaré. La cançó “La Cura”, del meu bon amic sicilià, és una autèntica peça d’orfebreria musical, una joia que s’ha d’escoltar en algun moment de la vida. 

En Franco em comenta que el text de la peça té moltes interpretacions, tantes com vulguem. Em diu que no té perquè parlar d’una cura amorosa, que pot ser una cura vista des de l’amistat, des d’una vesant familiar, tal volta espiritual o amb tantes altres formes. 

El que sí us puc garantir són dos evidències. La primera és que fa uns anys, quan va aparèixer “La Cura”, una macroenquesta feta a tota a Itàlia va determinar que és la cançó més romàntica que s’ha fet mai en aquell país. La segona és que cada cop que sona en un concert de Battiato, desenes i desenes de persones no poden (no podem) contenir les llàgrimes. 

Aquesta versió, l’última que ha fet de moment i que és en directe, potser no és la millor perquè Battiato no té la veu que tenia fa una dècada o més temps enrere. Però es una versió molt ben orquestrada i és plena d’espiritualitat per part d’ell. Espero que us agradi. 

Si voleu saber què diu, aquí en teniu el text en castellà perquè Battiato la va cantar també en castellà. (LLETRA EN CAST)


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS