ET MIRA, ET CANTA, ET GUANYA



Va venir, es va regalar i va vèncer. El concert de la Silvia Pérez Cruz al Teatre Fortuny de Reus, ara fa una setmana, va ser d’aquells més inoblidables. Amb la d’actuacions en directe que he vist al llarg de la meva vida, puc assegurar que la seva va ser espectacular. La veu de la Silvia surt de tot arreu i ho omple tot. Treu de dintre seu la calidesa, la força, el ritme, la passió, et travessa els porus i t’injecta el sentiment necessari en cada nota. I tu, sense remei i amb plaer, t’hi abandones. 

Més que notable la interpretació de Corrandes de l’exili, la versió de Halelujah de Leonard Cohen o aquesta meravella que ha creat per als sense sostre, anomenada No hay tanto pan, que l’ha portat a guanyar el Premi Goya. Entremig de les unes i les altres, cançons de l’Amèrica Llatina i altres de l’antiga Europa. I al final, per a refilar encara més la veu, un popurri de temes moderns lligats amb fermesa i art. 

La Silvia Pérez Cruz és una persona agraïda, que viu de l’aplaudiment del públic a qui fa participar en tot moment perquè se’n sent una part més. La seva gestualitat aporta pau i serenor, bon rotllo, et fa perdre vergonyes i trenca tabús. I acabes cantant i fent palmes. Ella, arriba, et mira, et canta i et guanya. 

Això... només ho fan els grans. Si hagués de situar el seu concert de Reus en un lloc del meu rànquing personal, estaria entre els deu primers. Al costat d’altres que he vist en viu com el Leonard Cohen, Mike Oldfield, George Moustaki o The Divine Comedy entre molts altres. 

Gran Silvia! Gràcies Silvia!

La foto és del concert de Reus, després de cantar la Lambada. 

Comentaris

Unknown ha dit…
Sin duda es una de las grandes sobretodo en un sentido, que es la transmisión del contenido de las letras mediante una voz que te llena. Una gran suerte poder asistir a uno de sus conciertos

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA