21 MOMENTS (7): DANTE MUSICAL



Imagino que ja estareu descobrint, a base de mirar aquests 21 moments que us comparteixo, que la música orquestral m’agrada molt. No m’importa que sigui pop, rock o altres tipus de música –perquè escolto de tot- si té una bona companyia orquestrada, un bon vestit per guarnir l’esquelet que, ja de partida, és un tema musical.
Utilitzo l’argot tètric, amb esquelet com a paraula de partida, perquè us parlo d’un grup que té nom dantesc. Dantesc de Dante perquè es diuen The Divine Comedy. Personalment, considero que és una de les formacions més grans que existeix des de fa dues dècades si ens centrem en la qualitat musical, les lletres i la posada en escena. Neil Hannon, el líder del grup, és un compositor barroc al servei dels temps que corren, sap què es fa i té clar com crear uns ambients musicals que són diferents de tot allò altre que es pot escoltar.
Enguany he tingut la sort de veure’ls en directe, el passat mes de març al Palau de la Música de Barcelona. I us ben asseguro que, tot i els nombrosos concerts que he vist, va ser una experiència única. No hi ha cap cançó, cap ni una, que no m’agradi dels Divine Comedy. I això és gran i fabulós.
He triat aquesta exultant peça com a exemple del que és una partitura rica que es complementa amb una veu potent i clara. El tema es diu “Our mutual friend” i és d’un directe anterior al de Barcelona. La foto la vaig fer la nit del concert, des de la fila 3 de la platea del Palau on era assegut.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS