21 MOMENTS (9): AUNQUE TU NO LO SEPAS



De tota la música que escolto normalment –segons l’informe anual de Spotify l’any passat vaig escoltar 15.331 cançons diferents- el percentatge de temes en català o castellà és ínfim. Però és cert que hi ha certs autors i certes cançons que necessito seguir escoltant. Enrique Urquijo, per exemple, amb el seu germà a Los Secretos i en solitari, considero que és un dels millors creadors que va parir Espanya al segle XX. Sabina, Aute o el meu amic Chaouen, i pocs més, en són altres. 

Enrique Urquijo, que es va perdre al camí de les drogues i va morir molt jove en una portalada del barri de Malasaña de Madrid, era un poeta de naixement i un compositor que, com pocs altres genis, duia la música a les venes i sabia quines notes li convenien a cadascuna de les paraules que construïa per acabar aixecant la casa sil·làbica més bella. 

Amb el meu enyorat amic Rafa, l’escoltàvem tantes i tantes vegades als migdies a la ràdio, en aquella hora de pausa de la programació local que fèiem cada dia a Onda Rambla-Onda Cero. Enrique Urquijo, Los Secretos o Antonio Vega eren la nostra banda sonora i el motiu de tantes complicitats. Hi ha una cançó, una en concret, que em recorda molt a aquella època i m’evoca a pensar, en positiu perquè la malenconia és dolenta, amb ell, el Rafa. El tema és “Aunque tu no lo sepas” i aquest vídeo que us comparteixo té la millor versió que va fer l’Enrique. 


Les grans cançons, com els grans creadors, mai moren. Per això, tants anys després, segueix sent un referent musical. A la pel·lícula “Tengo ganas de ti”, l’actriu Clara Lago en fa aquesta tendra interpretació. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS