DIARI DE LA ZONA VERMELLA (4): GRANS ARTISTES DE CARRER



La gent, que els anomena “artistes de carrer” sovint de manera despectiva, ignora que aquestes persones que fan malabars, contorsions, números de circ o teatre de petit format, animació infantil i altres espectacles tenen dues coses especialment importants: un gran cor i estudis artístics. 

Els artistes de carrer tenen la virtut de deixar-nos bocabadats a tots, petits i grans, quan despleguen la seva màgia i art davant nostre. A Amatrice hi han vingut amb la intenció de portar el somriure als pocs nens que hi han quedat (molts han mort i la resta han marxat amb les seves famílies a altres poblacions). Han arribat de sis regions italianes, alguns de molt lluny i fent moltes hores de viatge. Són el Simone, el Mattia, la Luana, el Massimo, la Federica, el Gianluca, el Dario, el Jacopo, la Chiara, la Claudia, l’Andrea i l’Angelo. 

La grandesa de les persones es demostra amb les seves gestes i tots ells i elles, artistes de carrer, haurien de ser sobre els escenaris més grans del món. Veure com els nens els miren a l’Area Trentino, com se’ls il·lumina la cara, observar com el seu art també commou als més grans... no té preu ni el podria tenir mai. 

Aquest post és més breu de text i més ric en imatges. Tinc un bon recull d’allò que han fet avui, abans d’encetar el festival, tots els “grans” artistes de carrer. Amb vosaltres... l’espectacle dels somriures. 









Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS