EL MÓN VA A 33 RPM



La involució humana que estem patint en molts àmbits, té els seus avantatges. Això de retornar al passat per acabar vestint com quaranta anys enrere, que alguns anomenen moda Vintage i altres argumenten que “tornen els setanta”, va bé. Entre altres coses perquè els discos vinils clàssics es mantenen vius. 

Encara se’n fabriquen, perquè molts grups hi aposten, i gràcies a aquesta regressió –friki per alguns i anormal per altres- té entretinguts a milers de compradors. He de reconèixer que a casa hi tinc vinils (uns quants centenars per a ser exacte) però fa 20 anys que no en compro cap. Però tampoc amagaré que m’agrada recordar aquells anys en que tafanejava per les prestatgeries de les botigues de discos. Quins records! 

El cas, i aquí ve el perquè d’aquest post, és que hi ha un senyor que es diu Marcus Maack que viu a Hamburg (Alemanya) que  ha posat en marxa una pàgina web on pots localitzar totes les botigues de vinils del món. Aquest locutor de ràdio i col·leccionista de discos en vinil ha dedicat els 25 últims anys a recopilar les dades i ara ha creat aquest mapa que va completant, òbviament, amb l’ajuda voluntària de tantes altres persones. 

La web mostra el mapa i pots anar ampliant l’àrea geogràfica i movent-te per tot el món. La podeu consultar, tafanejar i gaudir en AQUEST ENLLAÇ

Si aneu a la nostra zona, trobareu les dues botigues de Reus, la que hi ha a Tarragona o la de Tortosa. Si sabeu de cap altre (per exemple una segona que hi ha a Tarragona ciutat que no surt) podeu fer les vostres aportacions a la pròpia web. 

AI! I jo que em pensava que el món avançava ràpid. En alguns sentits, només va a 33 revolucions per minut.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS