JEANNE MOREAU: DE TRUFFAUT A RAAG, 65 ANYS REGALANT ART



Ens ha deixat una dama del cinema francès, internacional, la Jeanne Moreau. Ha mort al Paris després de més de 65 anys de carrera i escenes meravelloses a tantes pel·lícules com Els 400 cops, Campanades a mitja nit o la sempre inoblidable Jules et Jim on ella, la Jeanne, ens va endolcir cantant Le Tourbillon. 


A Moreau, que va ser dirigida pels principals directors de la Nouvelle Vague com Truffaut o Malle, la recordem també per obres mestres com La notte d’Antonioni o Le journal d’une femme de chambre de Luis Buñuel. El gran Orson Welles la va qualificar com la millor actriu del món després de dirigir-la a El proceso

Ilmar Raag va ser l’últim director que la va poder gaudir a la seva pel·lícula Une estonienne a Paris. Era l’any 2012. Avui, la dama del cinema francès nascuda a la mateixa ciutat on s’ha apagat, s’acomiada de l’escena i la vida. Gràcies Jeanne per tot l’art i la bellesa que ens has regalat en escenes com aquesta, breu i eterna, a Les Amants de Lous Malle.




Quatre dades per acabar de definir a la persona. Va rebre moltíssims premis com el Lleó d’Or de Venècia, l’Oscar d’honor, l’Ós de Berlín o el César de França en diverses ocasions. Va ser amiga personal i intima de Jean Cocteau, Henry Miller, Anaïs Nin o Marguerite Duras, i parella de Pierre Cardin entre altres. Ens ha deixat al 89 anys.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS