SISTEMES DE LECTURA A PROVA DE MARE



És cabdal que incentivem a la població a llegir i molt especialment als més petits i als joves. L’abús que es fa del telèfon mòbil, que acaba sent una eina d’evolució tecnològica però d’involució social i d’aprenentatge (no pas educativa), està creant generacions d’adolescents que no miren el paisatge i neixen encorbats mirant la petita pantalla. 

Prohibir-ne el seu ús a certes edats s’ha convertir ja en una impossibilitat per part dels pares que, fins fa dues dècades, encara podien dir als seus fills què havien de fer. Per això, com deia, és important imposar (sí ho heu llegit bé, imposar) certes actituds que condueixen a certs valors importants.
La proposta d’aquesta mare italiana per aconseguir que els seus fills llegeixin em sembla una bona solució, original, divertida i molt pedagògica. No és la gran solució però si la millor i, penso que malauradament, l’única. 




En un post it, la mare els diu: 

Nens, La contrasenya del Wifi d’aquesta setmana és el color del vestit d’Anna Karenina al llibre. He dit llibre, no la pel·lícula!. Bona sort, la mare.  
Postdata: He començat a llegir “El comte de Montecristo”

...

El temps dirà com avança tot plegat però tot sembla indicar que anem a pitjor. Sí, és cert que cal ser optimista. Però també realistes.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA